Data centri 2024

Rusija predlaže nacrt zakona za regulisanje ICO

Rusko ministarstvo finansija je predstavilo nacrt federalnog zakona o regulisanju digitalnih finansijskih sredstava i početnih ponuda novčića (ICO). Novi predlog koji je ministarstvo predalo 25. januara ističe oba zahteva, za projekte koji pokreću ICO, kao i za investitore koji žele da učestvuju u prodaji novčića. Predlog zakona podnet je parlamentu istovremeno sa još jednim nacrtom zakona koji uvodi nacionalnu kriptovalutu – kriptorublju, kao zvanično sredstvo plaćanja u Rusiji, o čemu se govorilo još početkom januara ove godine. S obzirom da je predložen od strane ministarstva, nacrt mora još da prođe zakonodavna tela poput ruske Državne Dume i Saveta Federacije pre nego što bude usvojen.

PCPress.rs Image

Dok, prema nacrtu, ne bi bilo ograničenja ulaganja za investitore koji su licencirani profesionalci u skladu sa ruskim zakonom o bezbednosti, 50.000 rubalja (oko 900 dolara) bi se nametnulo za investitore bez kvalifikacije za svako izdavanje novčića. Pored toga, predloženi zakon navodi da organizatori ICO-a u Rusiji moraju obelodaniti različite informacije kako bi u potpunosti ispoštovali regulativu, uključujući puno ime izdavača novčića, veb stranice projekta i mrežnog provajdera, kao i stalna tela organizatora. Međutim, promotivne aktivnosti pre prodaje novčića mogu biti zabranjene u skladu sa predloženim zakonom, koji glasi: “Pre objavljivanja ponude za izdavanje novčića, novčići koji se izdaju ne mogu da se ponude potencijalnim kupcima u bilo kom obliku ili na bilo koji način koji koriste oglašavanje”.

Nov nacrt označava najnovije aktivnosti u Rusiji u cilju regulisanja prodaje novčića. Prema drugom objašnjenju nacrta zakona, zasnovan je na instrukcijama ruskog predsednika Putina, objavljenog 21. oktobra prošle godine. Nacrt se takođe nadovezuje na komentare poslanika iz decembra prošle godine, u kojima je rečeno da zemlja raspravlja o planovima za uvođenje novih zakona u cilju regulisanja ove oblasti.

Pročitajte i:  Izgubljena lozinka krila tri miliona dolara

Izvor: Coindesk

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , ,