BIZIT plus

Sada možete da sakrijete svoje privatne sesije pregledanja na Android-u iza otiska prsta

Chrome za Android dobija zgodnu funkciju privatnosti koja će pregledanje u anonimnom režimu učiniti još diskretnijim.

PCPress.rs Image

Loše vesti za ljude koji vole da njuškaju po tuđim telefonima

Browser sada ima postavku koja vam omogućava da zaključate i otključate svoje privatne tabove za pregledanje iza otiska prsta. Ova funkcija je slična podršci za biometrijsko zaključavanje koju je Google predstavio u aplikaciji Drive za iOS još 2020. godine. Ova funkcija je deo podešavanja ekrana za privatnost aplikacije i omogućava korisnicima da zaključavaju i otključavaju pristup Google Driveu na iPhone uređajima koristeći Face ID ili Touch ID. Na Androidu, Chrome će sada odmah zaključati tabove bez arhiviranja kada izađete iz aplikacije. Kada ponovo pokrenete browser i ponovo pokušate da pristupite tim tabovima, videćete sivi ekran sa opcijom „Otključaj anonimno“ na dnu ekrana. Ponovo otvaranje tabova zahtevalo bi potvrdu identiteta otiskom prsta. Ne koristite senzore otiska prsta? Takođe možete sakriti kartice iza PIN-a. Iako je prvo možda bolja opcija, jer drugi ljudi mogu znati PIN vašeg telefona.

Pročitajte i:  WhatsApp na Androidu dobija transkripciju glasovnih poruka

Naravno, sve ovo se ne dešava automatski. Moraćete da omogućite ovu funkciju u podešavanjima privatnosti i bezbednosti aplikacije, gde ćete pronaći novu opciju pod nazivom “Lock Incognito tabs when you leave Chrome”.

To je zaista zgodna funkcija, posebno kada nekome morate da pozajmite svoj telefon i ne želite da slučajno otvori vaše privatne tabove.

Izvor: Androidauthority

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,