ePlaneta

Zaposleni gube stotine sati na starinski način rada

Novi izveštaj kompanije Adobe otkrio je stepen uticaja neefikasnih radnih praksi na preduzeća u Velikoj Britaniji.

PCPress.rs Image

Velika preduzeća u Velikoj Britaniji ne uspevaju da se prilagode digitalnom radnom mestu

Na osnovu ankete u kojoj je učestvovalo 1.500 zaposlenih, izveštaj navodi da uprkos prelasku na hibridni rad i onlajn saradnju, mnoge velike kompanije ne uspevaju da prilagode svoje poslovanje novim načinima rada. Uz kontinuirano oslanjanje na prakse zasnovane na papiru, Adobe kaže da spora evolucija digitalnog radnog mesta utiče na tri ključne oblasti: troškove, produktivnost i održivost.

Porez na produktivnost

Ispitujući stavove i uverenja zaposlenih u velikim organizacijama u Velikoj Britaniji, Adobe je otkrio da oni zajedno gube više od 28 dana svake godine zbog „papirologije male vrednosti“. Ovo uključuje aktivnosti koje oduzimaju mnogo vremena kao što su štampanje, skeniranje, heftanje i ručno potpisivanje dokumenata umesto korišćenja softvera za elektronsko potpisivanje. Od anketiranih, zaposleni u finansijskim uslugama gube najviše zbog dugotrajnih ručnih procesa, gubeći puna 43 dana svake godine. U međuvremenu, radnici u javnom sektoru su se pokazali najproduktivnijima, gubeći samo 22 dana godišnje. Praksa zasnovana na papiru takođe utiče na povećanje kancelarijskih troškova. Istraživanje otkriva da samo štampanje košta kompanije oko 565 evra po zaposlenom.

Pročitajte i:  Adobe objavio AI brisanje objekata u Premiere Pro alatu

Međutim, neke britanske kompanije pokušavaju da smanje upotrebu štampača, kao deo napora da se poslovni procesi učine održivijim. Od anketiranih zaposlenih, 34% je reklo da je pristup štampaču bio ograničen, 31% je prijavilo ograničenja u pristupu kancelarijskom materijalu, dok 25% kaže da je ormar za kancelarijski materijal njihove kompanije u potpunosti uklonjen. 10% ispitanika radi u preduzećima koja racionalizuju upotrebu papira. Zabrinjavajuće je da 27% smatra da održivost nije glavni prioritet za njihovog poslodavca, dok 31% nije bilo jasno da li je njihova kompanija uopšte imala strategiju održivosti. Ali nisu sve loše vesti. Velika većina (83%) zaposlenih rekla je da je hibridni rad pomogao da se poboljšaju prakse održivosti. Više od polovine (57%) se takođe složilo da povećani ciljevi održivosti pomažu privlačenju novih talenata, a 33% veruje da ovi ciljevi poboljšavaju kulturu radnog mesta u celini. „Prelazak na hibridni rad za mnoge ljude značio je veći fokus i prelazak na održive načine rada, što je pozitivan pomak za sve i za životnu sredinu“, rekla je Louise Watkins, šefica Digital Media Enterprise u Adobe-u.

Pročitajte i:  Adobe ažurira svoje uslove korišćenja nakon reakcije korisnika

„Međutim, kroz naše istraživanje možemo da vidimo da postoje neki jednostavni koraci oko digitalizacije tokova posla i procesa koji mogu pomoći preduzećima i njihovim zaposlenima da unaprede svoje napore. Ne samo da će ovo minimizirati uticaj na životnu sredinu, već takođe može povećati produktivnost i uštedeti troškove – od čega svi dobijaju”.

Izvor: Techradar

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,