PC Press Studio

Sakrivanje Windows 11 Teams ikone štedi RAM

Mnoge aplikacije koje instalirate na računar pokreću se kada se prijavite.

PCPress.rs Image

Ako ne koristite ove unapred instalirane Windows funkcije, onemogućite ih

Ukoliko ne promenite ovu funkciju u Settigsu, to takođe može omogućiti aplikacijama da provere ažuriranja ili brže pokretanje kada ih pokrenete prvi put. Razlika za neke od unapred instaliranih Microsoft aplikacija u Windows 10 i 11 je u tome što one podrazumevano koriste neke od ovih resursa, bez obzira da li ih zaista koristite ili ne. I Widgets i Teams pokreću brojne Microsoft Edge WebView2 procese da bi funkcionisali—WebView2 je način da se koristi Edge i njegov mehanizam za renderovanje bez pokretanja Edge-a ili korišćenja njegovog korisničkog interfejsa.

Zajedno, ovi procesi koriste nekoliko stotina megabajta memorije za rad. Procesi u vezi sa vidžetima ne počinju osim ako zapravo ne kliknete na dugme za vidžete, iako nakon toga ostaju u pozadini, čak i ako ih ne gledate aktivno. Ali svi Teams procesi se automatski pokreću, bez obzira da li zaista koristite Teams ili ne. Deinstaliranje Teams-a će sprečiti da se to dogodi. Uklanjanje ikone Teams sa Taskbara operativnog sistema Windows 11 u podešavanjima, dovoljno je da spreči pokretanje ovih WebView2 procesa kada se prijavite.

Pročitajte i:  Microsoft omogućio deinstaliranje Edge i Bing browsera na Windows 11

Sam Microsoft Edge uključuje funkciju pod nazivom Startup Boost koja pokreće Edge u ​​pozadini kada se prijavite da bi vam uštedela vreme kada pokrenete prvi Edge prozor. Ako koristite Edge kao podrazumevani pretraživač, postavku je vredno ostaviti uključenom, jer takođe koristi samo nekoliko stotina megabajta memorije. Ali ako koristite samo Edge kao program za preuzimanje za Chrome ili Firefox, onemogućavanje Sistem Boost-a u Edge podešavanjima će malo olakšati opterećenje vašeg računara.

Izvor: Arstechnica

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,