BIZIT plus

Microsoft Edge dobija novi sidebar meni na Windows-u

Microsoft pokušava da smanji nered u Edge browseru premeštanjem nekih brzih radnji u novi opcioni meni na desnom sidebar meniju.

PCPress.rs Image

Još uvek u fazi testiranja

Ovaj novi sidebar će sadržati funkcije kao što su Games Panel i Discover tab, koje su ranije bile dostupne preko sopstvenih namenskih menija na toolbar-u. Microsoft Edge je prvobitno objavljen 2020. godine i ažuriran je funkcijama kao što su Vertical Tabs, Collections i još mnogo toga. U nastojanju da navede više korisnika da pređu sa Chrome-a, Microsoft sada uvodi novi sidebar, koji bi mogao da bude savršen način za igranje igrica, praćenje internet veze i još mnogo toga. Microsoft testira novi desni sidebar za browser u svom kanalu za razvoj Canary i čini se da će biti dostupna samo za odabrane korisnike.

Sidebar uključuje pet brzih radnji ili dugmadi: Discover, Microsoft Rewards, Internet Speed Test, Games, i Microsoft 365. Discover je nova funkcija koja će vam omogućiti da otkrijete srodne web lokacije i može se zasnivati na RSS feedu. Druga brza akcija je Microsoft Rewards, koja će omogućiti korisnicima da prate i upravljaju svojim nagradnim poenima. Treća opcija pokreće Bing-ov web-bazirani alat za testiranje performansi vaše internet veze. Kao što je pomenuto na početku, novi sidebar Microsoft Edge-a će takođe imati panel za igre koji će omogućiti korisnicima da igraju MSN-ove web-bazirane igre, kao što su Solitaire i Mahjong Arcade.

Pročitajte i:  Chrome donosi bolju zaštitu uz očuvanje privatnosti 

Vredi napomenuti da će vas panel za igre jednostavno preusmeriti na web lokaciju MSN-a, a takođe ćete moći da otvorite novi panel iz primarnog menija browsera. Imajte na umu da se ova funkcija testira u Edge Canary, tako da postoji mogućnost da će panel za igre dobiti podršku za dodatne funkcije u budućnosti. Srećom, ako vam se ne sviđa ideja da imate meni na desnoj strani prozora browsera, uvek možete da onemogućite funkciju u Appearance tab-u u podešavanjima Edge-a.

Izvor: Windowslatest

 

Facebook komentari: