Samodezinfikujuća zaštitna maska

Nedostatak zaštitne opreme koji je bio evidentan na početku pandemije COVID-19 potaknuo je mnoge proizvođače da razmišljaju na inventivan način. Startup Huami, koji je pokrenuo Xiaomi prodaje svoje proizvode u više od 70 država pod brendom Amazfit. Oni su razvili plasitčnu masku koja ima ugrađeno ultra-ljubičasto svetlo za koje se tvrdi da za 10 minuta može da dezinfikuje površinu maske.  Za to mu je potrebno samo eksterno napajanje preko USB porta.

PCPress.rs Image

Kompatibilna sa N95 maskama

Dezinfekcija se obavlja sa unutrašnje strane, dok je spoljnu stranu potrebno dezinfikovati ručno. Maska je nazvana Aeri i koristi izmenjive filtere koji su kompatibilni sa N95 maskama. Modularni dizajn maske omogućava postavljanje dodatka kao što su ventilatori za lakše disanje.

Maska je providna, kako bi olakšala posao sistemima za prepoznavanje lica. To će pomoći vlasnicima telefona da ih njihovi uređaji prepoznaju bez skidanja maske. Maska se trenutno nalazi u fazi prototipa, a očekuje se da bi na tržištu mogla da se pojavi u narednih 6 do 12 meseci.

Pročitajte i:  Xiaomi objavljuje svoje pametne naočare

Za sada se ne zna kolika bi mogla da bude cena. Proizvođač tvrdi da targetira masovno tržište, ne samo za zaštitu od virusa već i za svakodnevno nošenje usled zagađenja vazduha, pa stoga možemo da očekujemo da će ona biti kompetitivna.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,