Samsung Electronics investira sedam milijardi dolara kako bi povećao proizvodnju NAND čipova

Samsung planira da investira sedam milijardi dolara u naredne tri godine kako bi proširio proizvodnju NAND memorijskih čipova u sopstvenoj manufakturi u kineskom gradu Si’an na severozapadu zemlje, saopšteno je iz Samsunga. U regulatornoj prijavi Samsung je saopštio da je odobreno 2,3 milijarde dolara od očekivane investicije od sedam milijardi dolara.

PCPress.rs Image

Početkom jula, kada je Samsung najavio investiciju od 18,6 milijardi dolara u Južnoj Koreji, rečeno je da će i u gradu Si’an dodati proizvodnu liniju u svojoj fabrici za izradu NAND čipova, ali nisu govorili o iznosu investicije. Portparol kompanije Samsung nije želeo da komentariše količinu kapaciteta koja će biti dodata odobrenom ili planiranom investicijom. Kompanija je u aprilu i junu proizvela 38,3% od ukupnog broja NAND flash memorijskih čipova, pokazali su najnoviji podaci istraživanja IHS-a.

Kina pokušava da razvije sopstvene proizvođače memorijskih čipova, ali verovatno će proći nekoliko godina pre nego što će moći da pariraju postojećim proizvođačima, kažu analitičari. Samsung Electronics je saopštio da će se biznis sa memorijskim čipovima koji je doneo rekordan profit u drugom kvartalu, verovatno nastaviti i u kvartalu koji obuhvata period od jula do septembra 2017.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy S24 Ultra – Savršen spoj dizajna i snage

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,