BIZIT 2022

Samsung Electronics otvara Adriatic predstavništvo

U narednom periodu Samsung će omogućiti direktnu distribuciju svojih proizvoda u Srbiji

samsung-EA Beograd – 9. septembar 2010. – Samsung Electronics, svetski lider u oblasti digitalnih medija i digitalnih konvergentnih tehnologija, najavio je otvaranje predstavništva koje obuhvata tržišta u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji i Albaniji. Predstavništvom Samsung Electronics Adriatic upravljaće gospodin Dal-Jae Kim, koji je prethodno vodio poslovanje u regionu na poziciji direktora Samsung Electronics predstavništva u Beču.

Komentarišući nastanak Samsung Electronics Adriatic predsednik Dal-Jae Kim je izjavio: “Ostvarili smo značajan razvoj kako u regionu tako i na tržištu Srbije, posebno u poslednjih nekoliko godina koje su predstavljale veliki izazov. Na osnovu toga restrukturiranje je bilo logičan korak koji omogućava Samsungu da jednostavnije sarađuje sa prodavnicama, što kao konačni rezultat ima približavanje brenda tržištu i potrošačima.”

Glavnu promenu predstavlja direktna distribucija Samsung proizvoda, koju su ranije obavljali lokalni distributeri na svakom od ovih tržišta. To će omogućiti lokalnim kanalima prodaje da direktno komuniciraju sa Samsungom, uz pružanje individualne podrške i prilagođenih rešenja, što će približiti brend tržištu i kupcima.

Pročitajte i:  Samsung objavio update za Galaxy S7 i S8 seriju telefona

Vlado Gođevac, direktor Samsung-a za Srbiju i Crnu GoruU isto vreme, Samsung Electronics Adriatic nastaviće da sarađuje sa svojim dugogodišnjim partnerima i održavaće izvanrednu saradnju razvijenu tokom prethodnih godina.

Osnivanje Samsung Electronics Adriatic takođe predstavlja i priliku za otvaranje novih radnih mesta – samo u Beogradu Samsung trenutno upošljava preko 20 novih radnika.

“Drago mi je da stvaranje Samsung Electronics Adriatic otvara vrata za dalji razvoj našeg poslovanja i da će mnogi stručnjaci iz Srbije imati mogućnost da razviju svoje karijere u Samsungu”, izjavio je Vlado Gođevac, direktor za Srbiju i Crnu Goru.

Samsung Electronics Adriatic

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,