ePlaneta

Samsung Galaxy S24 u Kini će koristiti Erine chatbot za AI funkcije

Na kineskim stranicama, ne pominje se Google Gemini AI.

PCPress.rs Image

Ernie je stigao u avgustu prošle godine

Samsung Galaxy S24 neće koristiti Google-ovu Gemini AI u Kini. Prema izveštajima, kineska verzija ovog vrhunskog telefona koristi Baidu-ov Ernie chatbot za AI funkcije telefona. Ernie je stigao u avgustu prošle godine nakon što je navodno, dobio odobrenje kineske vlade.

„Sada sa Ernie-vim razumevanjem i mogućnostima generisanja, unapređeni Samsung Note Assistant može prevesti sadržaj i sažeti dug sadržaj u jasne, inteligentno organizovane formate pritiskom dugmeta, pojednostavljujući organizaciju obimnog teksta“, saopštili su Baidu i Samsung.

Samsung prilikom opisa Galaxy S24 serije na kineskom veb sajtu reklamira mnoge od funkcija koje su pokrenute pomoću Google-a a koje su predstavljene prošle nedelje na događaju u San Hozeu u Kaliforniji.

Na kineskim stranicama proizvoda za Galaxy S24 nema informacija povezanim sa Google-om, obzirom da Google ima ograničene aktivnosti u Kini. Prema skorašnjim izveštajima, Apple je nedavno prekinuo 14-godišnje vođstvo Samsung-a u svetskoj distribuciji pametnih telefona. Pored toga, IDC je objavio podatke koji ukazuju na to da je proizvođač iPhone-a zauzeo prvo mesto na kineskom tržištu (sa tržišnim udelom od 17,3 odsto) prvi put tokom 2023. godine. Samsung se nije našao u prvoj petorki.

Pročitajte i:  Kad AI traži partnera za najusamljeniju biljku na svetu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,