PC Press Studio

Važnost upravljanja i nadzora kritične IT opreme u data centrima

Tržišne sile ubrzavaju zahteve data centara i samim tim 46 odsto svih organizacija povećalo je svoja ulaganja u hibridnu infrastrukturu u oblaku.

PCPress.rs Image

To su učinili kako bi omogućili rad na daljinu, skalirali digitalne usluge i približili računarske resurse korisnicima. Budući da su se sve industrije virtuelizovale, mnoge organizacije obrađuju velike količine podataka koje se ne smanjuju niti posustaju.

Sada, kad je 5G bežična mreža prisutna i dolazi u data centre, očekuje se povećanje brzine za faktor 10X, omogućavajući obradu ogromnih količina edge podataka s minimalnom latencijom. To omogućava lakše napajanje aplikacija Interneta stvari (IoT) i da se kapitalizuju automatizacija i analitika koje su vođene veštačkom inteligencijom (AI) i mašinskim učenjem (ML).

Osim toga, zaposlenima je potreban siguran daljinski pristup ključnim poslovnim aplikacijama za obavljanje kritičnih zadataka u različitim industrijama, kao što su bankarstvo, trgovina, sigurnost, proizvodnja tehnoloških proizvoda ili razvoj video-igara. U nekim kompanijama zaposleni takođe testiraju IT opremu na daljinu pa treba sigurno da upravljaju uređajima i kontrolišu ih, omoguće deljenje sesija i koriste automatizovane procese kako bi ubrzali rad.

PCPress.rs Image

Kako vam platforme za upravljanje i nadzor IT opreme pomažu u ostvarivanju ciljeva?

Vaša IT infrastruktura se transformiše u stvarnom vremenu. Potrebna je robusna, skalabilna upravljačka platforma koja će to podržati ako vam je cilj da postignete nešto od navedenog:

  • Pripremite se za 5G bežičnu mrežu: 5G će povećati brzine za faktor 10x, omogućavajući obradu ogromnih količina edge podataka s minimalnom latencijom. To vam omogućava da lakše pokrećete aplikacije Interneta stvari (IoT) i kapitalizujete automatizaciju i analitiku koju pokreću veštačka inteligencija (AI) i mašinsko učenje (ML).
  • Povećajte automatizaciju poboljšanja usluga: automatizovanjem procesa upravljanja uređajima i skraćivanjem vremena njihove implementacije, možete povećati poslovnu agilnost. Uz automatizaciju ažuriranja integrisanog softvera, promena konfiguracije i izveštavanja o statusu, uštedećete vreme, poboljšati efikasnost i moći ćete da rasporedite svoj IT tim na zadatke veće vrednosti. Kada učinite više s postojećim osobljem, ostvarićete veći povrat ulaganja (ROI) za svoje poslovanje.
  • Omogućite bolje korisničko iskustvo: jednostavnije je nego ikad ranije da poboljšate iskustvo krajnjeg korisnika bržim video-performansama, ukidanjem nekvalitetnog video-zapisa, grešaka i kvarova alata za online sastanke i saradnju. Podržite potrebe radnika koji rade na daljinu za visokokvalitetnom 4K (3840 x 2160) video-rezolucijom od 30 Hz i visokim stepenom osvežavanja ekrana u industrijama kao što su bankarstvo i trgovina, razvoj video-igara, sigurnost i druge. Pravi alat za IT upravljanje pomaže zaposlenima da lako pristupaju i koriste lokalne aplikacije. Vaše osoblje tada može da radi na najvišem nivou bez naprezanja očiju ili nesmetanog rada.
  • Osigurajte otpornost infrastrukture: iskoristite uvek dostupne i povezane alate za vanpojasno (out-of-band) upravljanje uređajima. Omogućite brz oporavak od bilo kakvog prekida napajanja, posebno na udaljenim mestima. Prava IT platforma za upravljanje takođe vam omogućava korišćenje mobilnog pristupa za povezivanje s Web mestima gde Ethernet ne funkcioniše ili ne postoji.
  • Poboljšajte bezbednost svoje IT infrastrukture: sprečite neovlašćeni pristup uređajima/opremi i strogo kontrolišite radnje koje ovlašćeni korisnici mogu izvoditi na njima. U idealnom slučaju, vaša platforma za upravljanje omogućiće vam da ispunite zahteve korisnika za otvorenim pristupom integrisanom softveru (firmware) sigurnim, ojačanim rešenjem utemeljenim na OpenBMC-u.
Pročitajte i:  Data centar trendovi 2024.

Rešite svoje IT izazove pomoću Vertiv™ Avocent® DSView™

Dobra vest je da nove IT platforme za upravljanje pružaju vidljivost podataka, pristup uređajima i automatizovane procese potrebne za povećanje brzine, tačnosti i opsega. Uz odgovarajuće alate za upravljanje, vaš trenutni IT tim može obraditi više korisnika, uređaja i lokacija nego pre, bez žrtvovanja kvaliteta ili brzine reagovanja.

Rešenje Vertiv Avocent® DSView™ jedinstveno je dizajnirano kako bi vam pomoglo da rešite izazove i iskoristite potencijal ere rada na daljinu i digitalnog poslovanja. Ovo robusno, skalabilno rešenje uključuje platformu za upravljanje, rack manager, module interfejsa i serijsku konzolu.

Pripremite se za 5G bežičnu mrežu: 5G će povećati brzine za faktor 10x, omogućavajući obradu ogromnih količina edge podataka s minimalnom latencijom

Vaš IT tim može koristiti VertivAvocent® DSView™ rešenje za daljinski nadzor i upravljanje IT infrastrukturom na siguran način. Bićete u mogućnosti da fleksibilno i brzo podržite rast korisnika i uređaja, uključujući slučajeve u kojima je radnicima potreban pristup 4K streaming-u. Osim toga, ugrađeni Linux softver omogućava IT timu da napravi ključna poboljšanja koja će unaprediti vašu operativnu efikasnost tokom vremena.

PCPress.rs Image

Kako proširujete svoje edge mogućnosti, VertivAvocent® DSView™ rešenje raste s vama. Nadogradite i dodajte više uređaja kako se poslovna potražnja povećava, dok na siguran način omogućite radnicima na daljinu pristup poslovnim aplikacijama kroz ključne funkcije. Poboljšajte svoj poslovni kontinuitet s future-proof pristupom koji se temelji na otvorenim standardima.

Pročitajte i:  Energetska efikasnost = finansijska efikasnost = zadovoljstvo korisnika

Ako upravljate velikim data centrima ili modularnim data centrima, serverskim ormarima, serverskim sobama, test-laboratorijama, baznim stanicama / tornjevima i ostalom IT infrastrukturom, rešenje VertivAvocent® DSView™ doneće vašoj IT organizaciji jasnoću i kontrolu.

PCPress.rs Image

Već je poznato da raste potražnja za resursima data centara, edge računarstvom i daljinskim pristupom poslovnim aplikacijama. Pripremite se za sledeći talas inovacija implementacijom rešenja Avocent® DSView™, sigurne i nadogradive platforme za upravljanje svom vašom IT opremom. Osigurajte svom IT timu rad s real-time vidljivošću i automatizovanim procesima koji omogućavaju osoblju da efikasno reaguje na poslovne potrebe i podržava kontinuirani rast. Avocent® DSView™ pruža mogućnost zaposlenima da sigurno pristupaju i koriste kritične poslovne aplikacije dok se korišćenjem istih upravlja i nadzire te tako dodaje vrednost poslovanju.

Saznajte više o VertivAvocent® DSView™ inovativnom rešenju za upravljanje i nadzor kritične IT infrastrukture na Vertiv.com. Za sve dodatne informacije kontaktirajte Vertiv ovlašćene partnere u Srbiji ili pošaljite upit Vertiv prodajnom timu na croatia.hello@vertiv.com.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *