Samsung Galaxy S8 premijera u Srbiji

Nakon svetske premijere, Samsung je svoje najnovije pametne telefone, Galaxy S8 i S8+, predstavio i na domaćem tržištu. Na događaju održanom sinoć u novootvorenoj Kafeteriji, partneri i predstavnici medija su se uverili da uz moćne performanse i besprekoran dizajn, poslednja generacija Galaxy S8 telefona donosi potpuno novi način interakcije korisnika sa uređajem. Zvanična prodaja u Srbiji počeće 28. aprila, a svi zainteresovani korisnici ove pametne telefone već mogu da naruče kod operatera i maloprodajnih partnera.

„Najnovijim modelima pomeramo granice mobilne industrije i predstavljamo telefone koji svojim hardverom i softverom u potpunosti odgovaraju potrebama savremenih korisnika“, rekao je Taehwan Hwang, predsednik kompanijie Samsung za Adriatik regiju. „Galaxy S8 telefon dolazi sa dijagonalom ekrana od 5,8 inča, dok  S8+, kao veći model ove serije, ima dijagonalu ekrana 6,2 inča. Uz novi personalizovani interfejs Bixby, dodatak DeX, odlične kamere, unapređeni sistem sigurnosti, ali i niz funkcija koje su korisnici već zavoleli na prethodnim modelima, Galaxy S8 i S8+ u potpunosti predstavljaju prekretnicu u razvoju pametnih telefona“.

Kao što smo pisali nakon svetske premijere, nova, osma generacija Samsung Galaxy telefona, najpopularnije serije pametnih telefona u istoriji ove kompanije donela nam je naslednike koji su dobili mnogo toga novog, a izgubili dve stvari – fizičke tastere na prednjoj strani i Edge u nazivu. Ovo je i logično, jer su oba modela zakrivljena, pa nećete moći da birate između zakivljenog ili “regularnog” ekrana, jer je zakrivljeni sada – “regularni”. Šalu na stranu, novi S8 i S8+ deluju prelepo, za šta su najveći krivci veliki ekran sa nepostojećim bočnim i minimalnim gornjim i donjim okvirima. Zahvaljujući eliminacijom fizičkih tastera sa prednje strane Samsung S8 i S8+ imaju odnos ekrana i prednje strane od čak neverovatnih 84 odsto! Poređenja radi, taj odnos kod S7 Edge je bio 76 odsto, kod LG G6 je skoro 79 odsto, te 76,7 odsto kod iPhone 7 Plus…

Pročitajte i:  Kako prevariti Galaxy S10 skener otiska prsta?

Glavna kamera ima 12 Mp, sa f/1.7, optičkom stabilizacijom i faznim autofokusom (i dalje nema laserskog autofokusa), ali zato kamera omogućava 2160p u 60 fps, i 1080p u 120 fps, što je impresivno. Očekivano, Samsung je zadržao 3,5 mm audio konektor, a telefon se puni i povezuje preko USB 3.1 (tip C) porta. Praktično jedina razlika, pored veličine između S8 i S8+ je u bateriji koja kod manjeg modela ima 3000 mAh, dok S8+ ima dodatnih 500 mAh. Podržano je brzo punjenje baterije, kao i Qi/PMA bežično punjenje, a tu su i 802.11ac WiFi sa podrškom za 2,4 i 5 GHz, te Bluetooth 5.0, a kao i kod S7, izostao je FM tjuner.

Senzor otiska prsta se nalazi na zadnjoj strani pored kamere, što i nije najsrećnije rešenje, kako zbog pozicije, tako i zbog činjenice da ćete često slučajno pipkati sočivo kamere, što može da rezultuje mutnim slikama, ali o tome više kada nam telefon stigne na test. Kao i S7, tu je IP68 zaštita od vode i prašine, ali i skener dužice oka zarad dodatne bezbednosti vlasnika.

Pročitajte i:  Budućnost telefona: Savitljivi ekrani i još ponešto

Bixby je inteligentni interfejs koji će pomoći korisnicima da dobiju još više od svog telefona. Sa novim Bixby tasterom, moći ćete lako da mu pristupite i pristupite servisima i aplikacijama jednostavnim glasovnim komandama, dodirom, vizuelnim i tekstualnim komandama. Nakon pokretanja, Bixby glasovna funkcija integrisaće se sa nekoliko Samsungovih ugrađenih aplikacija i funkcija, uključujući kameru, kontakte, galeriju, poruke i podešavanja, a u bliskoj budućnosti je u planu proširenje mogućnosti na veći broj Samsungovih i drugih aplikacija. Sposobnost učenja omogućava Bixby interfejsu da ponudi personalizovanu  pomoć svakom korisniku, na osnovu kontinuirianog praćenja  korisnikovih interesovanja, situacija u kojima  se nalazi i lokaciji.

Ljubitelji Galaxy S8 i Galaxy S8+ telefona u Srbiji će moći da izaberu svoj uređaj u jednoj od tri boje: „ponoćno crnoj“, „orhideja sivoj“ i „arktički srebrnoj“, dok preporučena maloprodajna cena iznosi od 102.999,00 dinara za Galaxy S8, odnosno 115.999,00 dinara za Galaxy S8+.

Još jedan od noviteta koji je Samsung pripremio kao dodatak novim Galaxy telefonima jeste Samsung DeX. Ovo jedinstveno rešenje na jednostavan način pametni telefon transformiše u desktop uređaj korišćenjem procesorske snage Galaxy S8. Pomoću DeX dodatka, korisnici lako mogu da prikažu i menjaju podatke na svom telefonu i na taj način, postignu još veću brzinu i efikasnost pri radu u pokretu.

Pročitajte i:  Lego sklopivi telefon kao deo novog seta igračaka

Na promociji u Srbiji predstavljen je čitav ekosistem proizvoda koji obuhvata kameru Gear 360 sa opcijom snimanja sadržaja u 4K rezoluciji i emitovanja uživo, kao i najnoviji model Samsung Gear VR uređaja sa kontrolerom.

Facebook komentari: