Samsung Galaxy S8 premijera u Srbiji

Nakon svetske premijere, Samsung je svoje najnovije pametne telefone, Galaxy S8 i S8+, predstavio i na domaćem tržištu. Na događaju održanom sinoć u novootvorenoj Kafeteriji, partneri i predstavnici medija su se uverili da uz moćne performanse i besprekoran dizajn, poslednja generacija Galaxy S8 telefona donosi potpuno novi način interakcije korisnika sa uređajem. Zvanična prodaja u Srbiji počeće 28. aprila, a svi zainteresovani korisnici ove pametne telefone već mogu da naruče kod operatera i maloprodajnih partnera.

PCPress.rs Image

„Najnovijim modelima pomeramo granice mobilne industrije i predstavljamo telefone koji svojim hardverom i softverom u potpunosti odgovaraju potrebama savremenih korisnika“, rekao je Taehwan Hwang, predsednik kompanijie Samsung za Adriatik regiju. „Galaxy S8 telefon dolazi sa dijagonalom ekrana od 5,8 inča, dok  S8+, kao veći model ove serije, ima dijagonalu ekrana 6,2 inča. Uz novi personalizovani interfejs Bixby, dodatak DeX, odlične kamere, unapređeni sistem sigurnosti, ali i niz funkcija koje su korisnici već zavoleli na prethodnim modelima, Galaxy S8 i S8+ u potpunosti predstavljaju prekretnicu u razvoju pametnih telefona“.

PCPress.rs ImageKao što smo pisali nakon svetske premijere, nova, osma generacija Samsung Galaxy telefona, najpopularnije serije pametnih telefona u istoriji ove kompanije donela nam je naslednike koji su dobili mnogo toga novog, a izgubili dve stvari – fizičke tastere na prednjoj strani i Edge u nazivu. Ovo je i logično, jer su oba modela zakrivljena, pa nećete moći da birate između zakivljenog ili “regularnog” ekrana, jer je zakrivljeni sada – “regularni”. Šalu na stranu, novi S8 i S8+ deluju prelepo, za šta su najveći krivci veliki ekran sa nepostojećim bočnim i minimalnim gornjim i donjim okvirima. Zahvaljujući eliminacijom fizičkih tastera sa prednje strane Samsung S8 i S8+ imaju odnos ekrana i prednje strane od čak neverovatnih 84 odsto! Poređenja radi, taj odnos kod S7 Edge je bio 76 odsto, kod LG G6 je skoro 79 odsto, te 76,7 odsto kod iPhone 7 Plus…

Pročitajte i:  Samsung se udružio sa surferskom, skejtbord i brejkdens ligom kako bi dao podršku njihovim sportskim zajednicama na putu za Pariz 2024.

Glavna kamera ima 12 Mp, sa f/1.7, optičkom stabilizacijom i faznim autofokusom (i dalje nema laserskog autofokusa), ali zato kamera omogućava 2160p u 60 fps, i 1080p u 120 fps, što je impresivno. Očekivano, Samsung je zadržao 3,5 mm audio konektor, a telefon se puni i povezuje preko USB 3.1 (tip C) porta. Praktično jedina razlika, pored veličine između S8 i S8+ je u bateriji koja kod manjeg modela ima 3000 mAh, dok S8+ ima dodatnih 500 mAh. Podržano je brzo punjenje baterije, kao i Qi/PMA bežično punjenje, a tu su i 802.11ac WiFi sa podrškom za 2,4 i 5 GHz, te Bluetooth 5.0, a kao i kod S7, izostao je FM tjuner.

PCPress.rs ImageSenzor otiska prsta se nalazi na zadnjoj strani pored kamere, što i nije najsrećnije rešenje, kako zbog pozicije, tako i zbog činjenice da ćete često slučajno pipkati sočivo kamere, što može da rezultuje mutnim slikama, ali o tome više kada nam telefon stigne na test. Kao i S7, tu je IP68 zaštita od vode i prašine, ali i skener dužice oka zarad dodatne bezbednosti vlasnika.

Pročitajte i:  Može li AI da bude urednik vesti?

Bixby je inteligentni interfejs koji će pomoći korisnicima da dobiju još više od svog telefona. Sa novim Bixby tasterom, moći ćete lako da mu pristupite i pristupite servisima i aplikacijama jednostavnim glasovnim komandama, dodirom, vizuelnim i tekstualnim komandama. Nakon pokretanja, Bixby glasovna funkcija integrisaće se sa nekoliko Samsungovih ugrađenih aplikacija i funkcija, uključujući kameru, kontakte, galeriju, poruke i podešavanja, a u bliskoj budućnosti je u planu proširenje mogućnosti na veći broj Samsungovih i drugih aplikacija. Sposobnost učenja omogućava Bixby interfejsu da ponudi personalizovanu  pomoć svakom korisniku, na osnovu kontinuirianog praćenja  korisnikovih interesovanja, situacija u kojima  se nalazi i lokaciji.

Ljubitelji Galaxy S8 i Galaxy S8+ telefona u Srbiji će moći da izaberu svoj uređaj u jednoj od tri boje: „ponoćno crnoj“, „orhideja sivoj“ i „arktički srebrnoj“, dok preporučena maloprodajna cena iznosi od 102.999,00 dinara za Galaxy S8, odnosno 115.999,00 dinara za Galaxy S8+.

PCPress.rs ImageJoš jedan od noviteta koji je Samsung pripremio kao dodatak novim Galaxy telefonima jeste Samsung DeX. Ovo jedinstveno rešenje na jednostavan način pametni telefon transformiše u desktop uređaj korišćenjem procesorske snage Galaxy S8. Pomoću DeX dodatka, korisnici lako mogu da prikažu i menjaju podatke na svom telefonu i na taj način, postignu još veću brzinu i efikasnost pri radu u pokretu.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy S24 serija: siguran put do savršenog snimka

Na promociji u Srbiji predstavljen je čitav ekosistem proizvoda koji obuhvata kameru Gear 360 sa opcijom snimanja sadržaja u 4K rezoluciji i emitovanja uživo, kao i najnoviji model Samsung Gear VR uređaja sa kontrolerom.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,