BIZIT plus

Samsung mrežna dome kamera

SNC-B5399_Wide U skladu sa razvojem mrežnih tehnologija i konvergencijom svih vidova komunikacije ka all-IP infrastrukturi, i sistemi video nadzora se sve više baziraju na IP tehnologiji. Prednosti IP tehnologije u odnosu na klasične analogne sisteme su u jednostavnijoj instalaciji i održavanju, te je i cena nešto viša u odnosu na uporediv sistem video nadzora baziran na koaksijalnim kablovima.

Ipak, sve kompanije šire program mrežnih kamera za video nadzor, što njihovu proizvodnju i cene čini racionalnim, pa se, samim tim, sve više korisnika odlučuje za mrežne sisteme video nadzora. U ovom tekstu ćemo predstaviti kameru SNC-B5399P koja predstavlja vrhunsku mrežnu dome kameru za video nadzor zasnovanu na A1 (All-in-one) čipu kompanije Samsung Electronics, uz mogućnost direktnog mrežnog povezivanja i napajanja putem mrežnog kabla (PoE).

Kamera SNC-B5399P je dnevno/noćna kamera u antivandal izvedbi sa IP66 stepenom zaštite, progresivnim skeniranjem slike i WDR funkcijom za kompenziciju pozadinskog osvetljenja. Opremljena je varifokalnim sočivom, 2.8÷11mm, grejačem i hladnjakom i ima mogućnost snimanja 25 slika u sekundi u 4CIF rezoluciji, uz korišćenje H.264, MPEG-4 i MJPEG kodiranja za prenos signala. Dodatno, kamera ima SD slot za memorijske kartice, što omogućava interno snimanje materijala sa kamere u slučaju da je iz nekog razloga (provala, prekid instalacije) odvojena od centralne opreme za video nadzor. Dvosmerni prenos audio signala omogućava funkciju video interfona, odnosno govornu komunikaciju između centra za nadzor i lokacije kamere.

Pročitajte i:  Samsung na vrhu liste po prodaji telefona

Uz sve navedeno što već govori o izuzetnoj tehničkoj opremljenosti, kamera ima sve mogućnosti A1 čipa, odnosno odličnu rezoluciju od 600 TV linija, poboljšani dinamički opseg za nadgledanje mračnih delova prostora, mogućnost redukovanja šuma u 2D i 3D, postavljanje poligonalnih maski privatnosti, digitalnu stabilizaciju slike i detekciju pokreta na slici.

Iako je kamera predviđena za rad u sistemima video nadzora, može se instalirati i kao samostalni uređaj i uz IP installer (koji je sastavni deo paketa uz kameru) i standardnim web pretraživačem pratiti slika sa kamere na PC računaru. Dodatna mogućnost je dobijanje slike na predefinisani e-mail u slučaju alarmnog događaja. Uz to, treba naglasiti da su sve kamere Samsung Electronics-a interoperabilne sa drugim softverskim rešenjima za snimanje video materijala, uz rad sa Samsung-ovim sistemom NET-i Ware.

Izvor: Stav

Facebook komentari: