TrendMicro

Samsung najavio dva budžetska telefona

Korejska kompanija je najavila da će u sledećoj godini na evropskom tržištu lansirati dva telefona iz entry-level klase, Galaxy A12 i Galaxy A02S.

PCPress.rs Image

Dva Galaxy noviteta

A12 će biti naslednik modela A11, i doneće ekran od 6.8 inča, HD+ rezoluciju, osmojezgarni procesor, senzor otiska prsta postavljen sa bočno i bateriju od 5.000 mAh. Na zadnjoj strani imaće četiri kamere, glavnu rezolucije 48 MP, ultraširoku kameru od 5 MP i dve kamere od 2 MP (makro i senzor dubine), dok će prednja kamera imati 5 MP.

A02S će imati manje impresivne karakteristike. Imaće istu veličinu i rezoluciju dispelja, ali će nuditi manje RAM-a i prostora za podatke (3 GB i 32 GB). Razlika će biti i u kamerama – glavna kamera će imati 13 MP, a posedovaće još dve kamere od po 2 MP za makro fotografije i dodavenje efekta dubine. Da bi se maksimalno smanjili troškovi, A02S će imati stariji Micro USB port (dok će A12 imati USB-C), a telefon neće imati ni senzor otiska prsta.

Cena za A12 će se kretati od 179 evra za model sa 3 GB/32 GB memorije, dok će varijanta sa 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za podatke koštati tek nešto više – 199 evra. A02S će koštati samo 150 evra. Prema najavama, A12 će biti u prodaji u Evropi od januara sledeće godine, a A02S od februara. Za sada nije poznato da li će oni biti dostupni i na drugim tržištima van Evrope.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Tab S8 Ultra: Gigant kao klasa za sebe

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,