BIZIT plus

Samsung-ovi planovi za 2022. godinu

S obzirom da je Samsung „ispucao“ sve svoje mobilne adute za ovu godinu, svi očekuju da vide šta će ovaj tehnološki gigant da predstavi tokom 2022. godine. Prema podacima koji su se nezvanično pojavili na Internetu, u pitanju će biti godina sa gustim rasporedom predstavljanja mobilnih uređaja.

samsung

Veliki planovi

Osnovna komponenta svih tih uređaja je čipset. Poznato je da Samsung sam dizajnira čipset za svoje uređaje, ali za neke modele koristi i čipsete drugih proizvođača. Prema podacima koji su se pojavili u javnosti, Samsung će u toku 2022. godine predstaviti čak 64 modela telefona i tableta. Očekuje se da će 31 model biti zasnovan na Qualcomm-ovim čipsetima. Među njima će biti i Galaxy S22 serija koja će koristiti Qualcomm Snapdragon 898 procesor. Veruje se da će samo Galaxy S22 FE koristiti Exynos 2200.

Pored toga, Exynoss 2200 procesor će, za pojedina tržišta, biti ugrađen i u neke Galaxy S22 modele. Inače, Exynos čipset Samsung razvija zajedno sa AMD-om, a biće upotrebljen u ukupno 20 modela telefona. Preostali modeli biće zasnovani na MediaTek i UNISOC procesorima.

Pročitajte i:  6.4 milijardi dolara za Samsung i fabriku čipova u Teksasu

Na svojim preklopnim telefonima Samsung je do sada upotrebljavao isključivo Qualcomm čipsete, pa se očekuje da se to nastavi i sledeće godine. Dakle, Galaxy Z Fold 4 i Galaxy Z Flip 4 će verovatno raditi na Snapdragon 898 čipsetu.

Exynos čipseti će uglavnom biti upotrebljeni u srednjim Galaxy M i Galaxy A klasama, kao i u low-end modelima telefona. Najverovatnije će na Exynos 2200 čipsetu biti zasnovana i Galaxy Tab S8 serija tableta.

Naravno, ovo su samo procene, koje lako mogu da budu promenjene, u zavisnosti od tržišne dostupnosti čipsetova i problema sa njihovom proizvodnjom.

Izvor: SamMobile

Facebook komentari: