BIZIT plus

Samsung patentirao telefon sa ekranom koji se umotava u rolnu

Dok se još uvek „muči“ sa preklopnim telefonom (Galaxy Fold), već nekoliko puta odlažući njegovu zvaničnu premijeru, Samsung očigledno nije odustao od inovativnih dizajna za svoje buduće telefone. To dokazuje i prijava patenta za telefon sa rolabilnim ekranom.

PCPress.rs Image

U patentnoj prijavi se vidi telefon koji na prvi pogled izgleda prilično tradicionalno. Međutim, on u sebi krije „umotani“ ekran koji može da se razvuče i da se na taj način poveća njegova površina. „Produženje“ ekrana donosi i potpuno novi odnos stranica koji će obezbediti i nove primene telefona.

Ekrani koji se umotavaju nisu novina. LG je već predstavio televizore sa ekranima koji se umotavaju u rolnu, a i kada su telefoni u pitanju za ovu godinu su najavili rolabilni displej. Takođe i Corning je objavio da su napravili napredak na polju savitljivih ekrana za telefone.

Naravno, ono što je Samsung ponudio u svom patentu, neće izaći na tržište u skorijem periodu. Iako je dokazano da „umotani“ ekrani mogu da se koriste, pitanje je koliko je tehnologija koju su oni patentirali u ovom trenutku daleko od spremnosti za stalnu upotrebu (što je najbolje oslikano u problemu koji ima Galaxy Fold).

Pročitajte i:  Samsung predstavlja Galaxy AI viziju na kongresu MWC 2024 sa najnovijim proizvodima i uslugama

Izvor: The Verge

Facebook komentari: