ERP 2024

Samsung pravi šest TV serija namenjenih VR-u

Tehnologija virtuelne realnosti (VR) postaje sve popularnija, ali sa obzirom na to da su VR setovi i dalje relativno skupi i da su za sada ograničeni u svojoj upotrebi, verovatno će proći neko vreme pre nego što postanu široko rasprostanjeni. Međutim, čini se da Samsung želi da usmeri više pažnje na tehnologiju.

PCPress.rs Image

Kompanija je nedavno najavila „Pilot Season“, što predstavlja novu inicijativu Samsung-a u kojoj će kompanija predstaviti pilot epizode šest novih TV serija na Samsung Gear VR setu. TV serije će žanrovski biti različite u temi i formatu, gde će za svakog biti po nešto od dokumentarnih filmova, crtaća, komedija, akcionih filmova i još mnogo toga. Dokumentarna serija &Design proučava kako se dizajn prepliće sa različitim aspektima života. Tu je i crtani film Bro Bots, smešten u futuristički svet, o dva britanska policijska robota u njujorškoj policijskoj stanici, kao i Interpretation of Dreams, koji preispituje originalne studije slučaja Sigmunda Frojda. Tu su još i Lightcatcher, Sam’s Surreal Gems i Voyages – Pilot.

Ovaj program ne samo da distribuira Samsung, već ih i finansira, što bi moglo da nagovesti interesovanje kompanije da razvije više TV programa u budućnosti. Kompanija ulaže u „odabranu grupu indie filmskih stvaralaca“ kako bi stvorili originalni i ekskluzivni sadržaj, a takođe im pruža priliku da koriste Samsung 360 Round profesionalnu 360-stepenu kameru koja koristi 17 sočiva kako bi beležila VR sadržaje od 360 stepeni. S tim na umu, ovaj program je dostupan samo na Gear VR-u u okviru Samsung VR Video servisa. Počevši od juče, pilot epizode šest novih serija mogu da se gledaju na Gear VR-u, a ko zna, možda među njim pronađete svoju novu omiljenu seriju.

Pročitajte i:  Apple Vision Pro: Apple-ova vizija VR-a

Izvor: Engadget

Facebook komentari: