Samsung predstavio VR kameru sa 17 sočiva

Samsung će svojim korisnicima uskoro ponuditi i 360 Round, novi model kamere za virtuelnu realnost, koji koristi 17 sočiva kako bi beležio VR sadržaje od 360 stepeni, te uživo emitovao sadržaje 4K rezolucije. U sklopu kamere je i šest mikrofona takozvane Spatial Audio tehnologije, 50 GB memorije, podrška za SSD od 2 TB, te dva spoljašnja priključka za mikrofon. Kamera i sočiva su otporni na vodu i prašinu, te je pogodna i za snimanje u spoljnim uslovima.

PCPress.rs Image

Model 360 Round se zasniva na prethodnom Samsung radu u ovoj oblasti, kameri Project Beyond, a u kompaniji su posebno ponosni na činjenicu da ovaj model ne zahteva nikakav sistem za hlađenje, što ga čini lakšim i tišim od prethodnih kamera. Ako se uzmu u obzir navedene osobine, ova kamera bi najpre mogla da služi onima koji žele da proizvode kvalitetne VR sadržaje. Iz Samsung-a još uvek nisu objavili cenu uređaja, a očekuje se da korisnicima postane dostupan krajem oktobra.

Izgleda da, uprkos tome što je Nokia odustala od svoje OZO VR kamere, a Tim Cook izjavio da aktuelni uređaji za proširenu stvarnost još uvek ne zadovoljavaju kriterijume, Samsung prepoznaje potencijal proizvodnje u okviru ovog polja.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024):stil i funkcija u kompaktnom paketu

Izvor: nextpowerup.com

Facebook komentari: