ERP 2024

Samsung proširio paletu zakrivljenih monitora

Samsung izbacuje na tržište novu liniju zakrivljenih monitora, kuju čine CF591 (27 inča) i CF390 (23,5 i 27 inča). Ovi monitori omogućavaju prikazivanje multimedijalnih sadržaja i istovremeni rad na više zadataka. Novi zakrivljeni monitori biće na tržištu SAD, Evrope i Azije u martu.

CF591-CF390-Curved-Monitors

Od prdstavljanja prvog zakrivljenog monitora u 2014 godini, Samsung je nastavio da usavršava dizajn. Novi monitori CF591 i CF390 mogu se pohvaliti velikim brojem inovacija, uključujući i veće zakrivljenje 1800 R, (što odgovara poluprečniku zakrivljenja od 1,8 m) i unapređeni kvalitet slike, čime se obezbeđuje optimalna prezentacija koja odgovara vidnom polju ljudskog oka.

Svi Samsung-ovi novi zakrivljeni monitori podržavaju veći broj funkcija kojima se dalje smanjuje refleksija i zamor očiju. Monitori CF591 i CF390 koriste tehnologiju bez treperenja kako bi sprečili prekide, zbog kojih se oči korisnika naprežu. Dodatni program rada “Eye Saver Mode” štiti korisnike od izlaganja štetnim zračanjima plave svetlosti. Sva tri ekrana podržavaju tehnologije AMD FreeSync preko HDMI, koja sinhronizuje brzinu osvežavanja ekrana sa AMD-ovom grafičkom karticom kako bi se smanjilo “seckanje” i kašnjenje pri gledanju interaktivnih video-sadržaja. Kako bi obezbedili ravnomerniji prikaz, ovi monitori nude širok ugao vidljivosti od 178 stepeni. Statički kontrast od 3000:1 je gotovo tri puta veći od standardnih monitora, te donosi prikaz sadržaja u kome su crni tonovi dublj a beli intenzivniji.

Pročitajte i:  Samsung objavio planove za buduće pametne nosive uređaje

U cilju dodatnog pojačanja detalja slike, Samsung-ova tehnologija aktivnih kristala boje podržava sRGB pokrivenost od 119 procenata za model CF591. Ova funkcija omogućava širi spektar nijansi i vrednosti nego što je to moguće kod konvencionalnih ekrana, te da sa publikom podeli živopisnije detalje.

Za ljubitelje igara, podešavanje za Game Mode automatski prilagođava parametre slike tako da slika postaje tamnija ili svetlija u zavisnosti od zahteva same igre. Ove prednosti, u kombinaciji sa uskim poluprečnikom zakrivljenja ovog ekrana, donose igračima utisak da ih ekran okružuje, što čini iskustvo igranja igre još realističnijim. CF591 je nedavno dobio validaciju od UL (Underwriters Laboratories) za bezbednost, kvalitet i performanse, nakon rigoroznog procesa testiranja.

Samsung-ovi zakrivljeni monitori CF591 i CF390 odlikuju se dizajnom bez jasnih ivica, sa tankim okvirom koji eliminiše granice slike i uvodi gledaoce u jedno okruženje u kojem im ništa ne skreće pažnju. Ovaj dizajn bez ivica pojačava iluziju da sadržaj sa ekrana lebdi u vazduhu, čime se omogućava potpunije udubljivanje u sadržaj koji se prikazuje.

Pročitajte i:  Kobo i iFixit partner za OEM delove  

Uz to, Samsungovi novi monitori su izrađeni tako da budu i praktični i privlačni, što ih čini dobrim elementom za bilo koje okruženje za rad ili zabavu u domu. Sva tri monitora imaju prednju masku u metalik srebrnoj boji i zadnju masku u sjajno beloj boji, što naglašava njihov zakrivljeni dizajn. Kružna osnova unapređuje estetiku postolja, istovremeno pružajući stabilan oslonac. Isto tako, korisnici CF390 mogu lako da podese svoje ekrane na idealnu visinu i u portretni položaj, pomoću ergonomskih komponenti za naginjanje i okretanje.

CF591 ima ugrađene zvučnike od 5 W koji eliminišu potrebu za držanjem zvučnika i kablova na radnim stolovima. Sva tri monitora obezbeđuju lako i jednostavno povezivanje, kao i potpuno uklapanje sa računarima i igračkim konzolama korisnika, pomoću integrisanog interfejsa koji sadrži HDMI i D-Sub priključke, a CF591 ima i Display Port.

 

Izvor: Samsung

Facebook komentari: