Top50 Glas publike

Samsung: uspešna proba zemaljskog 3D-HDTV (DVB-T2) signala na IBC-u

dvb-t2_standKoristeći inovativne pristupe tehnologiji televizijskog emitovanja, Samsung otvara vrata nove ere visokodefinisanog emitovanja koja podrazumeva prenos digitalnog 3D-HDTV signala uz pomoć standardnog antenskog zemaljskog (terrestrial) sistema

Samsung Electronics Co., Ltd učestvovao je na prvom svetskom predstavljanju Terrestrial 3D-HDTV emitovanja koristeći DVB-T2 tehnologiju. DVB-T2 se pojavljuje kao novi standard za prenos Terrestrial HDTV mreža sposoban da prenese i 3D-HDTV signale. Ovo prvo svetsko predstavljanje uspešno je završeno na probi održanoj na “The Connected World” u International Broadcasting Convention (IBC) u Amsterdamu.

IBC je nesvakidašnji događaj za profesionalce koji učestviju u kreiranju, menadžmentu i isporuci zanimljivosti i novosti širom sveta. To je najveća evropska konferencija o emitovanju i najveća izložba, kao i najveće okupljanje broadcasting profesionalaca. Događaju prisustvuje preko 50,000 posetilaca iz vise od 140 zemalja sa više od 1,300 izlagača.

“The Connected World” je jedna od ključnih tema ovogodišnjeg IBC-a i domaća izlaganja ilustruju kako se sadržajem može upravljati, kako ga prosleđivati i koristiti putem raznovrsnih elekrtonskih uređaja potrošača. Kako bi se proba 3D-HDTV-a na IBC-u privela kraju, Samsung predstavlja svoju novu Smart TV tehnologiju. Samsungov Smart TV kombinuje application-centric svet interneta sa poznatom prirodom televizijskog emitovanja, kako bi iskustvo gledalaca unapredio. Tokom IBC-a, posetioci su mogli neposredno da vide Samsungove proizvode i da razgovaraju sa predstavnicima kompanije o tome kako ove tehnologije definišu budućnost televizije.

Pročitajte i:  Najbolje iz 2022. godine: Telefoni i nosiva tehnika

Vassilis Seferidis, direktor Business Development-a u Samsung Electronics-u je rekao: „Ovo je bio dan za istinsko probijanje Samsunga, kao i za svet televizijskog emitovanja. Bilo je sjajno, ne samo prikazati potrebu potrošača za 3D-HDTV, već i videti njegovu isporuku preko DVB-T2 mreže i to kako savršeno funkcioniše. Verujemo da DVB-T2 3DTV kao i Smart TV izložbe otvaraju nove poslovne mogućnosti za isporuku 3D sadržaja preko vešestruko različitih mreža.” Dodao je: „IBC je oduvek odlična pozornica za prikazivanje tehnologije koja će oblikovati novi model u televizijskom emitovanju. Samsung kompanija je ponosna što ponovo ove godine učestvuje na IBC-u dok nastavljamo sa razvojem postojećih tehnologija.

Samsung

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,