BIZIT 2022

Samsungov interaktivni Smart TV stigao u Srbiju

Samsung_ES8000_Smart_Touch_ControlBeograd, 09. maj 2012.Kompanija Samsung Electronics Ltd, na posebno organizovanom događaju u tržnom centru „Ušće“, predstavila je revolucionarni, interaktivni Smart TV koji je stigao na tržište Srbije. „Smart interaction“, „Smart content“ i „Smart evolution“ su tri revolucionarne funkcije na kojima se zasniva nova linija Samsungovih, Smart LED televizora serije 7 i 8, kao i Plazma televizora serije 8. Nova paleta proizvoda nudi više sadržaja, inteligentniji interfejs, intuitivne kontrole, neverovatan kvalitet slike i fantastičan dizajn. Pored toga, Samsung je za korisnike Smart televizora u Srbiji pripremio i dodatne servise iz domena informacija, sporta, edukacije kao i veliki broj aplikacija sa lokalnim sadržajem, od kojih su „Srbija od srca“ i „Abeceda“, već dostupne i korisnicima širom sveta.

Korisnicima u Srbiji, nizom promotivnih aktivnosti, predstavljeni su i novi, ekskluzivni, Smart TV servisi – Fitness i Kids aplikacije. Posetioci tržnog centra „Ušće“ imali su priliku da isprobaju Fitness aplikaciju i vežbaju zajedno sa našom poznatom fitnes instruktorkom, Marijom Savić Srećković. Ova interaktivna aplikacija sa efektom ogledala vam omogućava da se bavite sportom uz podršku vašeg ličnog Smart TV trenera. Takođe, veliki broj mališana uživao je u Kids aplikaciji isprobavajući raznovrsne sadržaje i edukativne igre, dok su njihovi roditelji imali prilike da saznaju nešto više o tome kako da kontrolišu sadržaj koji njihovo dete gleda.

„Izuzetno sam ponosan što je, ubrzo nakon svetske premijere u Pragu, Samsung Smart TV stigao u Srbiju i što smo na taj način omogućili korisnicima da idu u korak sa svetskim tehnološkim trendovima“, rekao je gospodin D.J. Kim, predsednik kompanije Samsung Electronics Adriatic i dodao: „Ovim proizvodom kompanija Samsung Electronics odgovorila je na zahteve korisnika i potrebe tržišta, promenivši shvatanje potrošača o kućnoj zabavi i mogućnostima interakcije sa Smart televizorima.“

Zahvaljujući najnovijim LED i Plazma Smart televizorima, kompanija Samsung Electronics pružila je korisnicima jedinstveno Smart TV korisničko iskustvo primenom revolucionarnih tehnologija:

„Smart Interaction“ je intuitivna platforma koja omogućava interakciju sa vašim Smart TV uređajem uz pomoć komandi „kontrola pokretom“, „kontrola glasom“, i „prepoznavanje lica“. Smart Interakcija je podrška daljinskom upravljaču i nudi više mogućnosti i praktičnost prilikom izbora sadržaja, pružajući pri tom novo, jedinstveno iskustvo kućne zabave. Korisnici mogu da uključe ili isključe TV, aktiviraju odabrane aplikacije ili pretražuju ​​sadržaj interneta jednostavnim pokretom ruke ili glasovnim komandama na jednom od 29 jezika koji podržava ova tehnologija.

Samsung_ES8000_Kids_UI„Smart Content“ vam nudi veliki broj raznovrsnog i personalizovanog sadržaja preko Smart TV aplikacija, kao i AllShare Play, koji korisnicima omogućava da lako pristupe ličnim sadržajima preko ekrana različitih uređaja i to na svakom mestu i u svako vreme. Dodatni ekskluzivni Smart TV servisi obuhvataju posebno prilagođene aplikacije za razmenu fotografija i zabeleški sa članovima porodice i prijateljima – porodični multimedijalni sadržaj (Family Story); aplikacije za bavljenje sportom uz podršku vašeg ličnog Smart TV trenera (Fitness), kao i edukativni sadržaj za decu kroz igre (Kids Story). Pored toga u ponudi su i filmovi, TV emisije i video streaming koji su dostupni zahvaljujući Samsung aplikacijama i „Samsung Media Hub“-u.

„Smart Evolution“ vam omogućava da vaš Smart TV ažurirate najnovijim smart tehnologijama uz pomoć Samsungovog dodatka „Evolution Kit“. Svake godine, „Evolution Kit“ će sadržati sva potrebna unapređenja opreme i softvera koristeći ugrađenu tehnologiju čipa, što vam omogućava da unapredite vaš TV počevši od modela iz 2012. godine. Smart Evolution Kit, koji se posebno prodaje, će biti dostupan od 2013. godine i odnosiće se na serije 7 i 8.

Samsungov Smart TV, zbog izuzetnih perfomansi koje poseduje, dobio je i sertifikat za Smart TV funkcije koji dodeljuje jedan od najpouzdanijih evropskih instituta za izdavanje sertifikata, TÜV Rheinland. Ovaj novi sertifikat ima značajne implikacije u TV industriji jer uspostavlja nove kriterijume za testiranje Smart TV aparata koji predstavljaju rastuću TV kategoriju. Uvođenje sertifikata za funkcije Smart TV-a omogućiće korisnicima da imaju pouzdane vodiče kojima mogu da se obrate pri kupovini Smart TV uređaja.

Lokalne Smart TV aplikacije

Zahvaljući kompaniji Samsung Electronics u Srbiji, u planu je sve više aplikacija sa lokalnim sadržajem za korisnike novih Smart televizora. Do kraja godine će biti dostupno više od 20 lokalnih aplikacija, a u saradnji sa Samsung Laboratorijom iz Niša, kreirane su i dve aplikacije „Srbija od srca“ i „Abeceda“, koje su dostupne svim korisnicima Samsung Smart TV uređaja na svetu. Aplikacija „Srbija od srca“ urađena je u saradnji sa poznatim fotografom Ivanom Strahinjićem i namenjena je promociji turističkih potencijala Srbije. „Abeceda“ predstavlja aplikaciju za decu i njihove prve korake u učenju latinice. Za vreme ovogodišnjeg teniskog turnira lansirana je i aplikacija „Serbia open“, a uskoro će biti i aplikacije za zvaničnu prezentaciju Turističke organizacije Beograda i srpske narodne umotvorine u saradnji sa kompanijom „Tehnicom computers“, kao i veliki broj aplikacija prilagođenih najaktuelnijim temama i interesovanjima korisnika.

www.samsung.rs

Facebook komentari:
SBB