Samsungova vizija zaštite lozinki

Postoji dobra mogućnost da ste u nekom trenutku zaboravili lozinku i morali ste da tražite pomoć i da menjate šifru. Međutim taj proces nije baš pouzdan, jer uljezi mogu da pogode bezbednosna pitanja. Samsung bi uskoro mogao da ima suptilniji način da vam pomogne da zapamtite vašu lozinku, i to uključuje čitanje dlana. Nedavno objavljena patentna prijava pokazuje da je Samsung istraživao sistem koji bi skenirao jedinstvene linije na dlanu i koristio ih za prikaz hintova u obliku nepotpunih znakova. Dobili biste nagoveštaj u pravom smeru, ali ništa očigledno što bi uljez mogao da pogodi (čak i ako bi mogli da se koriste vašom rukom).

PCPress.rs ImageOva tehnologija bi teoretski mogla da služi i za prijavljivanja, iako bi Samsung verovatno želeo da implementira dubinske senzore ili sličnu tehnologiju kako bi sprečio varanje sa fotografijama. Nema sigurnosti da ćemo ovo ikada videti u Galaxy S9 ili bilo kom budućem Samsung telefonu, s obzirom da je samo prijava patenta u pitanju, koji ne mora da se obavezno sprovede u delo. Ovo pokazuje u kom pravcu kompanija razmišlja kada je u pitanju sigurnost, a nedavno Samsungu je odobren drugi patent za baterije koje traju duže i pune se brže.

Pročitajte i:  Knox Journals: Neka je vaša bezbednost uvek pod kontrolom - vaši podaci se koriste tačno onako kako vi smatrate prikladnim

Izvor: Engadget

Facebook komentari: