SAP ostvario rast od 20% u trećem kvartalu 2010. godine

PCPress.rs ImageKompanija SAP saopštila je preliminarne finansijske rezultate za treći kvartal 2010. godine. Prihod po osnovu softvera i sa softverom povezanih usluga iznosi 2,32 milijarde evra, što predstavlja rast od 20% u odnosu na isti period u 2009. godini (1,94 milijarde evra).
Prihod samo od softvera iznosi 656 miliona evra, što predstavlja rast od 25% u odnosu na isti period u 2009. godini. U odnosu na treći kvartal 2009. godine, ostvaren je porast i u profitu po odbitku poreza (12%), kao i u visini osnovne zarade po akciji (11%).
U prvih devet meseci ove godine, kompanija SAP ostvarila je prihod od 6,521 milijardi evra od softvera i sa softverom povezanih usluga, što predtsvalja rast od 16% u odnosu na isti period 2009. godine.
„Zadovoljni smo zbog ostvarenog dvocifrenog rasta prihoda po osnovu softvera i sa softverom povezanih usluga, kao i zbog doprinosa kompanije Sybase našim ukupnim rezultatima”, rekao je Verner Brant, finansijski direktor kompanije SAP AG. „U svim regionima zabeležili smo rast u trećem kvartalu, a posebno se istaklo tržište SAD, kao i tržišta u razvoju u Aziji, Evropi i Južnoj Americi. Pritom, imamo dobar raspored prihoda između malih, srednjih i velikih preduzeća, kao i veći obim poslovanja ukupno. Gledano iz ugla proizvoda, Business Analytics je i dalje najtraženiji među korisnicima i nastavlja da bude naš glavni pokretač rasta.”
Više informacija o SAP finansijskim rezultatima za treći kvartal 2010.godine možete pronaći na internet adresi http://www.sap.com/investor.

Izvor: SAP

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,