SBB: Sci Fi kanal stigao na Balkan

scifiKompanija SBB danas je predstavila novi kanal u svojoj ponudi, ali i kanal koji ekskluzivno distrbuira na prostoru Balkana – Sci Fi! Radi se o jednom od kanala iz mreže NBC Universal, a koji će se u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori distrbuirati posredstvom SBB digitalnih platformi, dok će van SBB sistema biti dostupan gledaocima u Albaniji, Makedoniji i Kosovu.

Lansiranje SciFi kanala za tržište Balkana je deo ekspanzije NBCU Global Networka. Tim povodom je Francois Roux, generalni direktor za EMEA region, izjavio: “Trenutno ostvarujemo agresivan plan međunarodne ekspanzije a centralna i istočna Evropa su u centru pažnje naših planova za ekspanziju SciFi kanala. Balkan je tržište sa žestokom konkurencijom i presrećni smo što je SBB izabrao baš Sci Fi kao stepenicu u razvoju svog poslovanja.”

Sci Fi gledaocima nudi samo najbolje u žanru naučne fantastike, fantazije i paranormalnog uključujući tu i proslavljene serije i najveće filmske hitove najpoznatijih svetskih distributera među kojima se izdvajaju NBC Universal, Disney, 20th Century Fox i CBS Paramount. Programska šema kanala je prošarana raznolikim sadržajem koji se kreće od epskih fantazija i avantura superheroja do intrigantnih futurističkih drama.

Pročitajte i:  Upravljajte lako i jednostavno vašim kućnim internetom

Sci Fi se na Balkanu emituje već od 1. oktobra, a 15. oktobra premijerno prikazuje potpuno novu epsku fantaziju, seriju Legend of the Seeker koju je na osnovu romana Terija Gudkinda kreirao Sem Rejmi (Spiderman, The Evil Dead). Američka premijera ove serije privukla 4,1 milion gledalaca. Na Sci Fi kanalu će balkanksu premijeru imati i Eureka, serija sa najvišim rejtingom u istoriji američkih naučnofantastičnih serija, Destination Truth, emisija koju vodi poznati istraživač paranormalnog Džoš Gejts, kao i jedan od najvećih hitova svih vremena, serija Flash Gordon koja prati intergalaktičke avanture poznatog strip junaka.

Na kanalu će biti prikazivani i kultni dugometražni klasici naučne fantastike, kao i filmovi naučne fantastike snimljeni u Universal studiju, a koji će pokriti čitav SF žarn – od svemirskih i avantura sa vanzemaljcima, preko paranormalnog, do epske fantastike i bajki, sa glumačkim imenima kao što su Kevin Kostner, Tom Henks, Denis Hoper, Zen Triplhorn, Šenon Doerti, Kevin Bejkon i drugi.

Sci Fi kanal je pokrenut 1992. godine, a 2007. je dostigao rejting četvrtog kanala po gledanosti u ponudi svih kablovskih mreža u SAD, među gledaocima starim između 25 i 54 godine. Trenutno se emituje u 30 zemalja širom sveta.

Facebook komentari: