Top50 Glas publike

Schneider Electric lider na polju održivosti

Schneider Electric, lider u oblasti digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizacije, ostvario je dva značajna uspeha. Nalazi se na samom vrhu liste 100 najodrživijih globalnih kompanija časopisa Corporate Knights, a zauzeo je i visoko mesto na listi vodećih kompanija u sklopu Projekta o transparentnosti emisije ugljenika (CDP). Rangiranje je objavljeno na otvaranju godišnjeg sastanka Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, gde je ekološka održivost jedna od glavnih tema.

PCPress.rs Image

Priznanje na osnovu ekoloških i etičkih pokazatelja

Schneider Electric je rangiran među 100 najodrživijih globalnih kompanija u časopisu Corporate Knights, sedmu godinu zaredom, zauzevši 29. mesto na ukupnoj listi i 1. mesto u svojoj kategoriji. Za listu je konkurisalo preko 7500 kompanija, na osnovu 21 ključnog parametra u oblastima upravljanja resursima, upravljanja zaposlenima, upravljanja finansijama, čistih prihoda i učinka dobavljača.

Schneider Electric je takođe uvršten na A-listu CDP-a – devetu godinu zaredom. Ova lista se smatra zlatnim standardom korporativne ekološke transparentnosti i važi za najrelevantniji izvor informacija o održivosti za kupce i investitore. Schneider Electric je nagrađen za napore u oblasti smanjivanja emisije štetnih materija, ublažavanja rizika od klimatskih promena i doprinosa razvoju ekonomije sa niskom emisijom ugljenika.

Pročitajte i:  Matje Flamini na konferenciji A1 Talk

 „Hitno rešavanje klimatskih problema i odgovarajuće upravljanje ekonomskim rizicima su najveći izazov za našu generaciju. Moramo da promenimo način na koji živimo sa energijom i način na koji pravimo zgrade, industriju i gradove, kao i da koristimo tehnologiju da bismo krenuli putem ka svetu sa nultom emisijom ugljenika. Ovo su ključna pitanja koja su u vrhu prioriteta ovogodišnjeg Svetskog ekonomskog foruma, prokomentarisao je generalni direktor i predsednik kompanije Schneider Electric Žan Paskal Trikoar. Posvećenost Schneider Electric-a karbonskoj neutralnosti je utkana u naše poslovne odluke i upravljanje. Međutim, moramo svi da doprinesemo više i brže. Priznanje za naše napore od strane CDP-a i časopisa Corporate Knights je izuzetno pozitivan korak koji nas dodatno motiviše.

PCPress.rs Image

Tokom prošle godine Schneider Electric je objavio da planira da do 2025. godine ostvari neutralnu emisiju ugljenika (carbon – neutral), a da do 2030. godine više neće emitovati CO2. Sa svoijm dobavljačima namerava da uspostavi carbon – neutral lanac nabavke do 2050. godine.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,