BIZIT 2022

Selfie u doba izolacije: Novčana kazna zbog fotografije

Budući da je kretanje ograničeno već neko vreme, građani širom sveta na društvenim mrežama dele fotografije iz vremena kada su mogli slobodno da se kreću. Jedan par iz Australije umalo je skupo platio ovaj trend, a zbog toga što policija nije obratila pažnju na to kada je podeljeni selfie snimljen.

PCPress.rs Image

Kazna od tri hiljade dolara

Na vratima stana u kojem žive Jaz i Garry Mott nedavno je zakucala policija, a sa kaznom od tri hiljade dolara zbog fotografija koje su postavili na svojim društvenim mrežama. Problem je nastao kada su organi reda pomislili da su fotografije snimljene tokom policijskog časa, te su požurili da naplate kaznu koja je osmišljena da građane obeshrabri da izlaze iz svojih domova tokom zabrane kretanja.

U pitanju su ipak bile stare fotografije, snimljene 2019. godine, a incident je pokrenuo pitanja koja su u vezi sa tim koliko se uspešno policija nosi sa novom situacijom. Policija je tom prilikom istakla da ne nadgleda društvene mreže, već da je kazna napisana nakon što su drugi korisnici prijavili problematične fotografije.

Pročitajte i:  Australija povećava kontrolu za Apple, Metu i Microsoft

PCPress.rs Image

Izgleda da je #Throwback haštag važniji nego ikada pre.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,