BIZIT 2022

Sertić: Digitalizacija zemlje je osnovni alat za rešavanje razvojnih problema

Ministarstvo privrede Republike Srbije i Privredna komora Srbije organizovali su dvodnevni TAIEX seminar, 8-9. mart 2016. godine u Hotelu Metropol, o sadržini Programa za konkurentnost malih i srednjih preduzeća COSME. Predstavnici Evropske komisije predstavili su pogodnosti i mogućnosti finansiranja, a eksperti Evropskog investicionog fonda (EIF) objasnili su procedure za uvođenje finansijskih instrumenata i unapređenje izvorima finansiranja.20150325_taiex

Skup su pozdravili gospođa Martine Diss iz Evropske Komisije i Ministar ekonomije, gospodin Željko Sertić. Naglašen je pogodan momenat za ovaj program, jer je ova godina i godina preduzetništva u Srbiji. Pored toga, Ministar Sertić je naglasio da je Srbija u velikom zaostatku u privredi za zemljama EU, pa čak i u odnosu na okruženje, uz posebno istaknutu napomenu da je “digitalizacija zemlje” osnovni alat za premošćavanje ovih i drugih razvojnih problema.

Izuzetna posećenost i iznošeni primeri korišćenja ovih sredstava od strane gostiju iz Hrvatske i domaćih korisnika nagoveštavaju da će ova dobra prilika biti i u Srbiji korišćena u značajnoj meri. Na mnogobrojna pitanja domaćih privrednika i bankara, organizatori i gosti davali su detaljne odgovore i objašnjenja.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,