BIZIT 2022

Siemens: Počeo je novi ciklus takmičenja „Create the Future“

Create the Future najava Kompanija Siemens d.o.o. Beograd i ove godine organizuje „Create the Future“, takmičenje u izradi multimedijalnih prezentacija namenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije. „Create the Future“ se po treći put organizuje u našoj zemlji, i to pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda. Prijavljivanje za učešće u novom ciklusu traje do 28. februara, a učenici osnovnih i srednjih škola iz Srbije nakon on-line prijave na Web lokaciji www.siemens.rs/generation21 imaju rok do 26. aprila 2010. da predaju završene multimedijalne prezentacije.

Takmičenje „Create the Future“ je samo jedan u nizu projekata koje kompanija Siemens d.o.o. Beograd sprovodi u okviru programa korporativne društvene odgovornosti, sa ciljem edukacije mladih i uvođenja tehnoloških inovacija u njihov svakodnevni život. Učenici osnovnih i srednjih škola uzrasta od 12 do 19 godina, u timovima od 3 do 5 učenika, imaju zadatak da kreiraju multimedijalnu prezentaciju informativnog i zabavnog karaktera na računaru na zadatu temu.

Siemens-0210 Tema ovogodišnjeg takmičenja je „Vetar, voda, sunce – u službi energije“. „Odlučili smo se za ovu temu u želji da doprinesemo razvoju svesti mladih o potrebama čovečanstva za energijom i očuvanjem životne sredine. Želimo da kroz ovo takmičenje saznamo šta mladi u Srbiji misle o ovim temama i kako vide rešenja za dobijanje energije iz obnovljivih i ekološki prihvatljivih izvora“, objašnjava Jovana Žuržin, koordinator Siemens-ovog takmičenja „Create the Future“ u Srbiji.

Svečano proglašenje pobednika koje će odrediti stručni žiri planirano je za kraj maja, a Siemens je i ove godine pripremio vredne nagrade, kako za pobedničke timove, tako i za njihove škole, dok članove timova koji osvoje prvo mesto u obe starosne kategorije očekuje nagradno putovanje u Beč.

Više informacija o novom ciklusu takmičenja „Create the Future“ možete pronaći na Web lokaciji www.siemens.rs/generation21

Na slici (sleva): Dragica Moro, zamenik gradskog sekretara za obrazovanje, Grad Beograd; Radovan Živković, savetnik ministra, Ministarstvo prosvete; Jovana Žuržin, koordinator takmičenja "Create the Future", Siemens d.o.o. Beograd


Takmičenje Create the Future je deo globalnog edukativnog programa Siemens Generation21 kojim kompanija Siemens promoviše i stimuliše obrazovanje i obuku mladih ljudi. U Srbiji se organizuje od 2006. godine kao naslednik popularnog takmičenja Join Multimedia, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda, i sa željom da probudi interesovanje učenika osnovnih i srednjih škola za nauku i tehnologiju, da ih ohrabri prilikom izbora svog budućeg poziva iz oblasti tehnologije i da im pruži ključne veštine i kvalifikacije. Cilj projekta Create the Future je sticanje praktičnog znanja o novim tehnologijama u školama i razvijanje osobina, kao što su timski duh, kreativnost i prihvatanje odgovornosti.


Siemens AG je globalni lider u oblasti elektronike i elektrotehnike, i sa 410.000 zaposlenih predstavlja jednu od najvećih i najstarijih kompanija na svetu. U proteklih 160 godina Siemens je prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža u preko 190 zemalja, i koje integriše u rešenja u oblasti energetike, industrije, saobraćaja, medicine i informacionih tehnologija. Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi 240 zaposlenih, angažovanih u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Za više informacija posetite www.siemens.rs


Siemens

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,