Sigurnost podataka: Koji je bekap najbolji

Savremeno poslovanje zahteva apsolutnu sigurnost podataka. Zbog toga kompanije ulažu dosta u infrastrukturu i bezbednost u slučaju gubljenja važnih podataka. Ipak, mnogi to urade prekasno.

Sigurnost podataka: Koji je bekap najbolji

Dok je sve u redu, niko ne razmišlja o mogućim problemima, birajući da odlože razmišljanje o “nepotrebnim troškovima”. Ipak, tek kada se desi nepovratan gubitak podataka zažalimo što nismo odgovorili na važno pitanje. Ono glasi – koji je bekap najbolji za moju kompaniju?

Kada je sigurnost podataka u pitanju mnogi prvo razmišljaju o hakerskim upadima. Oni će s pravom zaključiti da postoji mala verovatnoća da se desi napad. Ipak, takvo razmišljanje je veoma pogrešno jer opasnost ne vreba samo od hakera. Verovali ili ne, gubitak podataka je često vezan za stvari kao što su kvar hard diska ili greška u radu servera, a tu je i ljudska greška.

Zbog toga je važno da sačuvajte svoje podatke, zaštitite se od kriptoloker virusa, problema sa IT opremom ili slučajnog brisanja podataka. Iako zvuči komplikovano, uz pravu podršku stručnjaka moguće je dostići najviše standarde bezbednosti podataka.

Sigurnost podataka košta manje nego što mislite

U kritičnim situacijama dobro je imati siguran i lako dostupan backup podataka. Iako svakako postoje skupa rešenja, nije svakoj kompaniji potreban kapacitet bekapa na nivou Facebooka ili Googlea. Takođe, ulaganje u opremu apsolutno je nepotrebno jer postoje praktična rešenja koja nude sigurnost po izuzetno povoljnim uslovima.

Kad shvatite šta možete da izgubite, ulaganje u servis koji garantuje sigurnost podataka se uvek isplati. Zbog toga je krajnje vreme da se odgovori na pitanje koji je bekap najbolji. Pre nego što se odlučite za najbolji cloud servis za sigurnost podataka, potrebno je da definišete svoje potrebe. Odgovor zavisi pre svega od potreba kompanije, važnosti i količine podataka koje je potrebno sačuvati.

I dok neke firme žele da uvek imaju dostupne fajlove u slučaju nepredviđenih okolnosti, drugima je prioritet dodatna bezbednost (kriptovanje) fajlova. Međutim, kad se definišu potrebe sledi često šok – cena je često previsoka, dok je proces uvođenja sistema suviše komplikovan. To je situacija gde mnogi odustaju, oslanjajući se nerado na “neće-valjda-mene” rezon. Ovo je velika greška jer postoji odlično cloud rešenje za sigurnost podataka.

cloudex bekap wizard aplikacija cloud servis

Bekap podataka koji se isplati

U vreme kada je su mnogi podaci “svuda i nigde” važno je na pravi način pristupiti bekapu podataka. Treba znati da postoje rešenja koja su povoljna a u isto vreme izuzetno efikasna. CloudEx je rešenje za sigurnost podataka jer nudi vrlo pogodnu, brzu, jednostavnu i pre svega bezbednu cloud uslugu.

Kako CloudEx Bekap funkcioniše? Reč je o izvanrednom sistem za izradu i čuvanje rezervnih kopija podataka, koji se jednostavno aktivira i neprimetno čuva dragocene podatke. Korišćenjem CloudEx aplikacije, podaci se automatski kopiraju i ažuriraju u zadatom intervalu i čuvaju na cloud baziranim sistemima CloudEx-a, replicirani u tri kopije.

CloudEx Bekap automatski čuva prethodne bekap kopije podataka (prethodne verzije), tako da u slučaju napada kriptoloker ili sličnih virusa, možete da vratite ispravnu verziju podataka. Prenos podataka u cloud je optimizovan, tako da se prenose samo promene (inkrementalni, de-dupliciran bekap).

Kako se instalira CloudEx Bekap?

Sve što je potrebno je da instalirate CloudEx wizard za cloud bekap, jednostavno podesite sve šta je važno da sačuvate i date pristup podacima odgovornim osobama. Aplikaciju možete jednostavno da instalirate na svaki računar, server ili mobilni uređaj, što dodatno olakšava manipulaciju fajlovima.

I to je sve što je potrebno! Na ovaj način svakodnevno će se novi dokumenti prebacivati u cloud i uvek će vam biti dostupni sa svake lokacije. Poklonite poverenje iskusnim stručnjacima koji se bave isključivo zaštitom podataka i kontinuitetom poslovanja. Više o informacija o cloud backup paketima saznajte na stranici kompanije CloudEx.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,