BIZIT plus

Sinergija 2018: Drugi dan u znaku predavanja

Nakon jučerašnjeg otvaranja, drugi dan Sinergije, Microsoft konferencije namenjene IT profesionalcima, protekao je u mnoštvu zanimljivih predavanja u okviru kojih su prikazana i demonstrirana rešenja ove kompanije.

PCPress.rs Image

Najpre, Dejan Pervulov je demonstrirao softver za sveobuhvatno upravljanje radom maloprodaja. Pritom je naglasio da su današnji kupci svesni sopstvenih potreba i često dobro informisani pre nego što se odluče da kupe proizvod, stoga je jako važna dobra koordinacija između maloprodajnih objekata, upravljanje zalihama, kao i interaktivan odnos prodavaca koji su u stanju da odgovore na sva pitanja kupaca, ponude zamenu ili izvrše rezervaciju robe u drugoj prodavnici, ako je trenutno nema na zalihama. Na ovo predavanje se nadovezao Marko Totović koji je govorio o Microsoft rešenju za upravljanje društvenim mrežama koje omogućava dobijanje povratnih informacija o čemu se sve „šuška“ na Facebook, LinkedIn, Twitter ili Instagram mreži kada je reč o proizvodima i/ili uslugama koje kompanija nudi.

Omar Kudović tradicionalno drži predavanja u vezi Microsoft rešenja za komunikaciju. Prethodnih godina govorio je o Lync i Skype For Business rešenjima, a juče je predstavio Microsoft Teams. Demonstracija je bila u saradnji sa Zoranom Cvetkovićem koji je održao predavanje iz Toronta. Pored toga što su mogli da se vide, kao prilikom tradicionalnog Skype razgovora, govornici su pritom i razmenjivali prezentacije i na druge načine komunicirali. Prednost ovog rešenja je što, u kombinaciji sa 4G uređajima, omogućava dostupnost 24h i rad sa udaljenih lokacija.

Pročitajte i:  Adobe Acrobat dobija AI asistenta

PCPress.rs Image

Održano je još nekoliko predavanja koja su se bavila bezbednošću i podacima koje Microsoft, bez našeg znanja, prikuplja na hard disku. Iako je cilj ove akcije sigurniji rad, keširani podaci na disku su potencijalna meta hakera pa nas je Kamil Bazik u dva predavanja, prvog i drugog dana konferencije, upozorio na šta treba obratiti pažnju kako ne bi došlo do neželjenih događaja. Bilo je reči o transformaciji poslovanja i prelasku u Azure, Kaspersky antivirus rešenju, tehnikama programiranja, upotrebi IoT rešenja i još mnogim drugim zanimljivim temama.

Facebook komentari: