BIZIT plus

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok počinje da slabi.

PCPress.rs Image

TikTok aplikacija je prošle godine bila na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bila prva i po stvarnoj upotrebi. Tokom prošle godine, Facebook je zadržao ubedljivo prvo mesto po broju aktivnih korisnika mesečno. Za njim je Instagram. TikTok je po broju aktivnih korisnika bio na tek petom mestu.

Međutim, tokom prošle godine TikTok je beležio drastičan rast aktivnih korisnika na mesečnom nivou. Novi podaci pokazuju da je rast ove aplikacije počeo da se usporava. Iako je rast još uvek pozitivan on je drastično usporen od momenta kada se otvara TikTok prodavnica u SAD.

TikTok je počeo sa testiranjem Shopa u Americi novembra 2022. godine. Prodavnica je zvanično pokrenuta septembra 2023. godine što je još jedan od pokušaja ove aplikacije da privuče veći broj korisnika. Čini se da je ova odluka donela neočekivane rezultate. Korisnici nisu bili baš sreći sa pojavom prodavnice koja je počela da ih ganja da kupuju različite proizvode. Od tog momenta broj aktivnih korisnika počinje da stagnira.

Pročitajte i:  FTC će možda tužiti TikTok zbog odnosa prema privatnosti korisnika

Izvor: techcrunch.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,