Snapchat dodao bolju roditeljsku kontrolu u ažuriranju Porodičnog centra

Snapchat dodao nove funkcije roditeljske kontrole.

PCPress.rs Image

Snapchat uvodi nove mogućnosti za svoj alat Porodičan centar koji roditeljima daje veću vidljivost i kontrolu nad aktivnostima njihovih tinejdžera u aplikaciji. Najnoviji dodaci Porodičnog centra, koji su najavljeni danas i koji će biti objavljeni u narednim nedeljama, imaju za cilj da promovišu otvorene razgovore o bezbednosti na mreži.

Ključno ažuriranje je da roditelji sada mogu da vide podešavanja privatnosti i bezbednosti svojih tinejdžera direktno u Snapchatu. Ovo daje uvid u to sa kim tinejdžeri dele svoje priče – bilo sa njihovom punom listom prijatelja ili sa manjim krugom bliskih prijatelja i porodice. Roditelji će takođe biti obavešteni o podešavanjima kontakta svog tinejdžera, diktirajući ko može da im se obrati na Snapchatu. Podešavanja kontakata ograničavaju razmenu poruka na postojeće prijatelje ili prijatelje plus kontakte na telefonu.

Pored toga, roditelji mogu da vide da li njihov tinejdžer ima omogućeno deljenje lokacije na Snap Map. Ova funkcija omogućava prijateljima da vide lokacije i aktivnosti.

Osim vidljivosti, najnoviji Porodični centar daje roditeljima veći nadzor nad korišćenjem AI i AI robota za časkanje. Roditelji mogu da ograniče mogućnost svog tinejdžera da su potpunosti angažuje sa AI. Ovo se nadovezuje na postojeće zaštitne mere koje je Snapchat primenio za bota, kao što je blokiranje štetnih odgovora i ograničavanje upotrebe.

Pročitajte i:  Snap će dodavati vodene žigove na fotografije generisane uz pomoć AI

Porodični centar je sada vidljiviji pa je dostupniji roditeljima koji su u manjoj meri upoznati sa ovom aplikacijom. Roditelji mogu sada lakše da pristupe Porodičnom centru sa svog profila. Cilj je pojednostaviti pridruživanje Porodičnom centru za one koji su novi u aplikaciji.

Izvor: indianexpress.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,