Zebra

Snapchat možda sledećeg meseca lansira sopstveni gaming servis

Po svemu sudeći, Snapchat planira lansiranje sopstvene gaming platforme. Kodno ime servisa je „Project Cognac“, a o njemu se nezvanično priča već neko vreme. Servis će podržavati eksterno razvijene igre koje će se upotrebljavati unutar Snapchat aplikacije.

Snapchat se već neko vreme bori da poveća broj korisnika, a u poslednjem kvartalu je prijavio povećanje profita za 36%. Ulazak na tržište igara može biti način koji će dodatno povećati profit, ali i broj korisnika. Tencent, najveća gejming kompanija na svetu, je veliki Snap investitor, još prošle godine je najavio da bi mogli da sarađuju sa kompanijama koje se bave društvenim mrežama na polju igara. Ipak, njihov prihod generisan od mobilnih igara opada u poslednje vreme (prvenstveno zbog sve strožih regulacija u Kini), pa saradnja sa Snap-om na ovom polju može da ima smisla i za njih.

Inače, Snap je nedavno preuzeo australijsku gejming kompaniju Prettygreat, kao i PlayCanvas startup koji razvija web zasnovane aplikacije. Prema najavama, može se desiti da predstavljanje novog servisa bude održano 4. aprila u Los Anđelesu.

Pročitajte i:  Instagram kopira još jednu TikTok funkciju

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,