Sonos lansirao svoj striming radio

Iako je Sonos uvek bio neutralan pružalac usluga striminga drugima, od danas to neće biti slučaj. Preduzeli su ogroman korak kreiranjem svog radija, Sonos Radio platforme. Od danas će svim vlasnicima Sonosa stizati softverska ispravka, odnosno update sa novim radijom.

sonos predstavio radio

Sonos Radio unapred preinstaliran u Sonos aplikaciji

Novi radio dolaziće preinstaliran u Sonos aplikaciji, pa će korisnici moći prvo njega da probaju pre nego što se odluče za neki drugi od popularnih servisa, poput Spotify, Apple Music, Amazon Music, Pandora i drugih. Iz Sonosa najavljuju da rade i na drugim uslugama kako bi se korisnicima pružilo najbolje moguće iskustvo, a partnerima prilika da istaknu svoj najbolji sadržaj.

Po statistici Sonosa, slušanje radija čini gotovo 50% vremena koje korisnici provode u aplikaciji. Time što su okupili više od 60,000 radio stanica, uz originalno programiranu aplikaciju, čini ovaj poduhvat neverovatnim i primamljivim. Partneri na ovom projektu su TuneIn kao i iHeartRadio. Sve što možete da zamislite da slušate na radiju, ovde ćete verovatno pronaći. Od muzike, preko informativnih programa, sportskih emisija, pa sve do političkih informacija.

Sonos Radio biće lansiran drugačije u zavisnosti od lokacije gde se nalazite. Biće lokalizovan i prilagođen korisnicima. Sve internet radio stanice biće dostupne nakon velikog ažuriranja. Prvi korisnici koji će dobiti update pa tako i priliku da isprobaju novi servis su oni u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Kanadi, Irskoj i Australiji.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: