Duplirana prodaja Nintendo Switch-a

Kompanija Nintendo slavi finansijske izveštaje za protekli period. Definitivno imaju čemu da se raduju, i to u kriznom vremenu koje je pogodilo celu planetu. Prodaja njihove najpopularnije konzole Nintendo Switch skočila je više nego duplo za prvi kvartal ove godine, u odnosu na 2019. godinu.

nintendo switch

Dvostruko više prodatih konzola u Sjedinjenim Američkim Državama

Nakon tri godine od lansiranja konzole Nintendo Switch, ona je i dalje izuzetno popularna. Ovome u prilog govore i podaci da je u martu ove godine prodata u dvostruko većem broju nego prošle godine, iako je sada epidemija Korona virusa u toku. Što se tiče ostalih konzola, i PlayStation 4 i Xbox One su takođe zabeležile rast od 25% u odnosu na prethodnu godinu. Povećana prodaja svih konzola pokazuje da su ljudi u toku epidemije i perioda izolacije više okrenuti video igrama i drugim vidovima zabave dok su kod kuće.

U martu je lansirana i igra Animal Crossing: New Horizons, koja je takođe doprinela porastu prodaje ove konzole. Ona je bila najprodavanija igra u martu, a druga je na listi najprodavanijih ove godine. Za sada nema preciznih podataka u koliko je kopija prodata u SAD-u. Taj broj se samo može naslućivati, dok se u Japanu zna da je u prva tri dana prodaje, ona prodata u više od 1,8 miliona fizičkih primeraka, a Switch je prodat u više primeraka nego recimo njihov ranije megapopularni Nintendo Wii. Animal Crossing će verovatno dugoročno biti izvor prihoda za Nintendo, s obzirom da će podržavati igru sve dok im donosi prihod.

Pročitajte i:  Nintendo Switch obara rekord u Japanu star 33 godine

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: