Haker vratio 25 miliona dolara u kriptovalutama

Internetom kruži priča da je misteriozni haker navodno vratio 25 miliona dolara samo dva dana nakon što ih je ukrao sa platforme DForce, čije se sedište nalazi u Kini. Ovaj iznos vraćen je onako kako i je ukraden, u kriptovalutama.

haker vratio pare

U Ethereumu vrednost 10 miliona dolara

Podaci za sada pokazuju da je bilo u pitanju više kriptovaluta, od kojih je najveća vrednost bila u Ethereumu, ukupno 10 miliona dolara. Od ostalih, 10 miliona dolara se nalazilo u kriptovalutama koje su bile vezane za američki dolar, i još nešto više od 4 miliona dolara u drugim kriptovalutama.

Interesantna je činjenica da je haker vratio istu količinu novca, samo u drugačijem miksu kriptovaluta u odnosu na onu koju je ukrao. Sve ovo učinjeno je na platformi za obavljanje transakcija u kriptovalutama DForce, čije se sedište nalazi u Kini. DForce je objavio da je haker bio u mogućnosti da povuče sredstva, jer je sistem bio zaključan i u uverenju da je novac regularno deponovan, a zapravo je bio otuđen za to vreme. Još uvek se čeka više informacija o tome šta se zapravo desilo i na koji način, a DForce je samo objavio da će objaviti sve detalje kada bude imao dovoljno podataka o tome.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: