BIZIT plus

Sony bi uskoro mogao da predstavi novi model PS5 sa odvojivim disk drajvom

Kao i Microsoft Xbox Series X i Series S, PlayStation 5 iz Sony-a ne nudi svoju najnoviju generaciju igraćih konzola sa različitim specifikacijama.

PCPress.rs Image

Sony navodno radi na modelu PlayStation 5 (PS5) sa odvojivim disk drajvom

Sony nudi onu kojoj nedostaje fizički disk drajv. A sada, novi izveštaj sugeriše da je treća varijanta na putu, navodi se u izveštaju. Japanski tehnološki gigant je već napravio manje izmene u svojoj poslednjoj generaciji PS5 konzola. Međutim, čini se da bi nova promena mogla doneti drastičnu promenu u dizajnu novih konzola. Vest stiže od Insajdera Gamingasa Toma Hendersona koji je otkrio da bi Sony mogao da osveži fizički dizajn PlayStation 5.

Očigledno, dolazeće verzije PS5 bi mogle imati odvojivi disk drajv. Prema izveštaju, brend planira da objavi PS5 sa odvojivom disk jedinicom koja će biti povezana sa konzolom preko USB Tipe C porta koji se nalazi pozadi. Kompanija obično lansira nove varijante svoje konzole svake 3 do 4 godine. Dakle, neće biti iznenađujuće ako novi PS5 model bude lansiran negde u naredne dve godine, navodi se u izveštaju. Ali za razliku od Slim ili Pro varijante, čini se da ovog puta brend planira da donese odvojivi disk drajv. Ovo bi takođe moglo smanjiti troškove proizvodnje za PlayStation 5 i učiniti ga pristupačnijim za kupce, dodaje se.

Pročitajte i:  Kako deinstalirati igru na PlayStation 5

Izvor: Digit.in

 

Facebook komentari: