Sony kupio Bungie za 3,6 milijardi dolara

Sony Interactive Entertainment je objavio da je završio dogovor oko kupovine Bungie studija. Vrednost akvizicije je 3.6 milijardi dolara. Nakon što se dogovor preuzimanje, Bungie će funkcionisati kao „nezavisna kompanija“ pod okriljem SIE-a, a vodiće je board direktora na čijem čelu će biti trenutni CEO Pete Parsons, a ostali članovi će biti menadžment tim ove kompanije.

bungie

Sony je naveo da će Bungie ostati multiplatformski studio, što znači da će objavljivati igre i za druge konzole, kao i za PC. U ovom trenutku, studio radi na razvoju nove igre iz Destiny franšize, ali i na nekim novim naslovima. Kako je Bungie zajednica igrača ogromna, Sony se neće truditi da ih preuzme za sebe, već će ih podržati i uložiće napore da se ona brže razvija.

Pete Parsons veruje da će, zahvaljujući ovoj finansijskoj injekciji, kao i činjenicom da će ostati kreativno nezavisni, omogućiti Bungie-u da postane globalna multimedijalna kompanija iz doba zabave, koja će biti posvećena razvoju vrhunskih igara.

Pročitajte i:  Sony je navodno pauzirao proizvodnju PSVR 2  

Ovo je samo još jedna od velikih akvizicija koje su se dogodile tokom januara. Da podsetimo, Take-Two je 11. januara postigao dogovor da otkupi kompaniju Zynga za 12.7 milijardi dolara, a Microsoft je samo nedelju dana kasnije objavio da kupuje Activision Blizzard za 68.7 milijardi dolara.

Izvor: Games Industry

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,