BIZIT plus

Sony objavio #BlackLivesMatter temu za PS4

Kompanija Sony je omogućila svojim korisnicima konzole PlayStation 4 temu u duhu #blacklivesmatter, kako bi i oni sami mogli da daju podršku pomenutom pokretu. Pre par dana, objavljena je statična tema u PlayStation Store-u pod nazivom: Black Lives Matter Theme.

blacklivesmatter tema za ps4

Tema je besplatna za sve korisnike

Kako bi svi mogli da imaju pristup temi i preuzmu je, Sony je odlučio da ona bude besplatna. Kada preuzmete temu i aktivirate je, donji deo korisničkog interfejsa PS4 prikazuje masivnu crnu pozadinu sa žutim obrisom crne podignute pesnice, simbolom koji je povezan sa samim pokretom. Tema takođe prikazuje hešteg #BLM preko prugaste sive pozadine na gornjoj strani korisničkog interfejsa.

Od početka demonstracija širom Sjedinjenih Američkih Država, veliki deo IT kompanija odlučio se na davanje podršku pokretu BLM. Još u junu, Activision je objavio ažuriranje za Call of Duty: Modern Warfare, gde je stajao pozdravni ekran u znaku podrške pokretu Black Lives Matter. Bungie je takođe najavio ažuriranja koja podržavaju pokret BLM, kao i nekoliko amblema koji će biti korišćeni u igri Destiny 2.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: