BIZIT plus

Sony prodao više od 30 miliona PlayStation 5 konzola

Sony je objavio da je prodaja PlayStation 5 konzola premašila 30 miliona jedinica, kao i da je dve godine nakon predstavljanja, nedostatak ovih konzola sada prošlost. Snabdevanje prodavnica je poboljšano pred kraj prošle godine, tako da je (očekivano) decembar 2022. godine bio mesec sa najboljom prodajom ovih konzola.

playstation 5

Predsednik Sony Interactive Entertainment-a, Jim Ryan, zahvalio se svima koji su bili dovoljno strpljivi da sačekaju svoj primerak PS5 konzole, zbog poznate situacije sa nedostatkom čipova, koja je pogodila ovu industriju u prethodne dve godine. On je naveo i da je sada siguran da su ti dani za nama i da su svi problemi sa snabdevanjem rešeni, pa se u 2023. godini očekuje stabilna proizvodnja u dovoljnim količinama.

Prema prethodnom izveštaju, objavljenom 1. novembra 2022. godine, bilo je prodato 25 miliona konzola. A u maju 2022. godine, Sony je obavestio investitore da je do tog trenutka prodao 19.3 miliona konzola, ali su procenjivali da bi fiskalnu 2022. godin (koja se završava krajem marta), mogli da završe 18 miliona prodatih konzola. Prema postojećim rezultatima, ta brojka će sigurno biti dostignuta, a ako se nastavi ovakav trend prodaje, verovatno i premašena.

Pročitajte i:  Ažuriranje za PS5: Najnovije softversko izdanje donosi nove funkcije

Izvor: IGN

Facebook komentari: