Sony samoupravljivo vozilo nudi mixed-reality iskustvo

Sociable Cart SC-1, samoupravljivo vozilo kompanije Sony, zamišljeno je kao autobus za zabave, te vozilo koje bi saobraćalo u zabavnim parkovima i na terenima za golf.

PCPress.rs Image

Autonomno vozilo je konačno spremno za ulazak u realni svet, a prvo bi trebalo da se provoza Japanom, i to botaničkom baštom u gradu Okinawa. I dok se vozilo bude kretalo po pravim putevima, u unutrašnjosti će nuditi mixed-reality iskustvo, te se pilot program zove „Moonlight Cruise,“ a zbog toga što putnici uživaju u noćnim prizorima i zvezdanom nebu koje se prikazuje na unutrašnjem displeju visoke rezolucije. U pripremi je i “Night Aquarium,” a samo ime ukazuje na podvodne prizore u noćnoj atmosferi.

Svako vozilo može da poveze do pet putnika, i kreće se uz pomoć senzora, te nema prozore, budući da se pomešana realnost oslanja na sistem ekrana. Na ekranima koji se nalaze na spoljašnjem delu vozila prikazuju se reklame, a Sony je u saradnji sa Yamaha-om marketinške sadržaje optimizovao uz pomoć veštačke inteligencije, te se prolaznicima prikazuju na osnovu pola, starosne dobi, te drugih parametara koje marketing podižu na potpuno novi nivo.

Pročitajte i:  Oznaka „PS5 Pro Enhanced“ za Sony konzole

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,