BIZIT plus

Sony završava kupovinu Bungie-a

Sony Interactive Entertainment zvanično je zaključio ugovor vredan 3,6 milijardi dolara za kupovinu Bungie studija.

PCPress.rs Image

Sony ima veike planove

Prema uslovima akvizicije, Bungie će i dalje zadržati kreativnu kontrolu nad svojim operacijama i samostalno razvijati svoje igre. Prema dogovoru između predstavnika obe kompanije i ugovoru koji je objavljen u januaru, Bungie će se smatrati nezavisnom podružnicom kompanije Sony. Bungie neće biti obavezan da kreira sadašnje i buduće igre ekskluzivne za PlayStation konzole.

Prema izveštajima TechCrunch-a, Sony se nada da će Bungie-jeva ekspertiza za igre poput Destiny-a pomoći u proširenju ponuda za igre uživo. Kompanija planira da potroši 55 odsto budžeta od PlayStation-a na igre uživo do 2025. godine, rekao je izvršni direktor Jim Ryan.

Kompanija ima plan da objavi 10 igara za PlayStation pre marta 2026. godine. Sony veruje da će pomoć Bungie-a biti ključna u ovom nastojanju.

Takođe, Sony je zaključio ugovor o kupovini kompanije Haven Studios sa sedištem u Montrealu, koja kreira igru za više igrača za PlayStation.

Pročitajte i:  Ažuriranje za PlayStation 5 blokira Cronus Zen uređaje za varanje 

Sony ima veike planove. Kompanija planira da kupi još više studija u narednih nekoliko godina i tako poveća svoje usluge uživo i ponudu računara. Takođe, očekuje se da će Microsoft završiti kupovinu Activision Blizzard-a vrednu 68,7 milijardi dolara do sledećeg leta.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,