BIZIT plus

SpaceX je premašio rekord u lansiranju raketa

SpaceX je oborio svoj rekord po broju lansiranih raketa tokom ove godine, ispalivši više od 31 rakete tokom ove godine.

PCPress.rs Image

Oboren rekord

SpaceX je u petak oborio svoj rekord po broju lansiranih raketa u kalendarskoj godini, nadmašivši prošlogodišnji spisak od 31 misije usred burne kampanje za lansiranje sopstvenih Internet satelita u orbitu.

„Čestitam SpaceX timu na rekordnom broju lansiranja“ – izjavio je Musk, izvršni direktor na Twitteru nakon misije, koja je raspodelila 46 Starlink satelita u nisku orbitu Zemlje.

Misija je poletela sa kalifornijskog lansiranog mesta kompanije u bazi svemirskih snaga Vandenberg. SpaceX je do sada lansirao skoro 3000 Starlink satelita u svemir.

SpaceX je lansirao Starlink satelite u svemir brže od svojih rivala u trci za satelitski Internet, kao što je satelitski operater OneWeb delimično zbog brze ponovne upotrebe Falcona 9 i prednosti povezane sa koriščenjem raketa u kompaniji.

OneWeb se bliži završetku Internet konstelacije sa manje satelita i lansirao je svoje satelite na ruskoj raketi Sojuz. Kompanija ove godine planira da koristi Falcon 9 nakon što je otkazala ugovor sa Sojuzom zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Pročitajte i:  Bivši izvršni direktor Twittera i drugi rukovodioci tuže Musk-a

Izvor: Reuters

Facebook komentari: