BIZIT 2022

Sphero Bolt – kotrljajući robot za učenje osnova programiranja

Kompanija Sphero najavila je još jednog kotrljajućeg robota pod imenom Sphero Bolt, a koji prati liniju edukativnih robota i dolazi sa nekim dodatnim prednostima koje ga izdvajaju o prethodnih modela.

PCPress.rs Image

Najveća promena je što Sphero Bolt dolazi sa animiranim 8×8 LED displejom koji može i da se programira, te da prikazuje emotikon koji namiguje kada je zadatak uspešno obavljen, kao i strelicu koja pokazuje u kom smeru robot planira da se kreće. Pored toga sadrži i četiri infracrvena senzora, što znači da postoji mogućnost da roboti komuniciraju među sobom. Ovo je prvi put da je Sphero doneo opciju koja omogućava interakciju između robota, a zahvaljujući kojoj do pet robota može da komunicira u isto vreme, a na udaljenosti do pet metara.

PCPress.rs Image

Novi robot ima i ugrađeni kompas, senzor za ambijentalno svetlo, kao i bolju bateriju koja omogućava do dva sata neprekidnog korišćenja. Robotom se upravlja uz pomoć prilagođene aplikacije, a služi za učenje osnova robotike, te programiranja. Jedna verzija aplikacije – Sphero Play služi za zabavu, dok druga – Sphero Edu omogućava kombinovanje različitih blokova koda, a kako bi se uticalo na ponašanje robota, te učilo programiranje.

Pročitajte i:  Spot robot kao pomoć u nuklearnim elektranama

Robot može da se nabavi za 149 dolara preko web-sajta kompanije, dok u radnje širom sveta stiže do kraja septembra.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,