Spoj tehnoloških inovacija i visoke mode omaž zaštiti životne sredine

Demonstrirajući načine na koje tehnološke inovacije mogu da naprave korenite promene u najrazličitijim industrijama, kompanija Epson ostvarila je saradnju s brendom Martini Vesto proslavljenog dizajnera Boška Jakovljevića.

PCPress.rs Image

U okviru saradnje je tokom Beogradske nedelje mode predstavljena nova kolekcija koja donosi jedinstven spoj visoke mode, tehnoloških inovacija i ekološki osvešćenog ponašanja.

Svi komadi koje je Boško dizajnirao izrađeni su od materijala koji su štampani u Srbiji, koristeći visokokvalitetnu Epson tehnologiju za sublimacionu štampu. Ova inovativna tehnologija omogućava štampanje na tekstilu bez upotrebe vode i hemikalija, čime se znatno smanjuje ekološki otisak proizvodnje odeće.

Osim odeće, Boško je dao novi pečat i modnim dodacima, stvarajući unikatne rančeve, torbe, tašne i patike s prirodnim motivima, čineći ovu kolekciju svojevrsnim omažom prirodi i ukazujući na važnost njenog očuvanja. Naime, ova kolekcija nije samo modno impresivna već i podseća na važnost našeg povezivanja s prirodom i njenim elementima. Dizajner je preneo motive iz prirode i njenih elemenata – vode, kamena, neba i živog sveta – na različite komade odeće. Odela, haljine, sportska oprema i kupaći kostimi postali su platna na kojima priroda oživljava u obliku jedinstvenih dezena i boja.

Pročitajte i:  Epson se pridružuje akciji Sat za našu planetu u podršci globalnim ekološkim akcijama

I na sajmu…

Revija je samim tim predstavila mnoštvo različitih stilova. Klasični formalni sakoi davali su sofisticiranu notu, a luksuzna odela raskoš i glamur. Ovi različiti stilovi odražavali su široku paletu mogućnosti koje nudi ova kolekcija.

PCPress.rs Image

Sama kolekcija predstavlja svojevrsnu tehnološku revoluciju, dokazujući da ljudi sada mogu izraziti svoju jedinstvenost kroz stvari koje ih okružuju, od šoljice u kojoj pijemo jutarnju kafu, do fotelje u kojoj sedimo i automobila u kom se vozimo. Ova personalizacija doprinosi osećaju pripadnosti i emocionalne veze s predmetima koji su prilagođeni ličnosti svakoga od nas. Ona transformiše naš svakodnevni život i omogućava nam da damo lični pečat svemu što nas okružuje. To postavlja osnovu za kreativnost, individualnost i estetsku raznolikost u modernom društvu.

Pored toga, omogućava da se materijali ponovo iskoriste, produžavajući njihov životni vek i smanjujući količinu tekstilnog otpada, što predstavlja pomak u rešavanju problema tekstilne industrije. U tradicionalnoj modnoj industriji, brza moda podstiče potrošače da često kupuju jeftine komade odeće koji brzo zastarevaju. Održiva moda se fokusira na komade odeće koji traju duže, smanjujući potrebu za čestim kupovinama i smanjujući količinu otpada.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

Moderan i ekološki pristup

Epson je poznat po svojim inovacijama u oblasti štampe i grafičke opreme, i predstavljanje njihovih najnovijih tehnologija očekuje sve posetioce na sajmu Grafima 2023 koji će se održati 9–11. oktobra na Beogradskom sajmu.

Ovaj događaj će posetiocima pružiti jedinstvenu priliku da se upoznaju s naprednim tehnologijama budućnosti u oblasti štampe, što uključuje personalizaciju na različitim materijalima, kao i primenu štampe na tekstilu, eko-koži, drvetu, aluminijumu, keramici i drugim materijalima. Epson će demonstrirati kako njihove tehnologije omogućavaju visoku preciznost i kvalitet štampe i donose tehnologije budućnosti svima nama.

Epson.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,