BIZIT 2022

Sporazum Telekoma Srbije i Ministarstva omladine i sporta

Ministarka omladine i sporta i predsednica Fonda za mlade talente prof. dr Alisa Marić i generalni direktor kompanije „Telekom Srbija“ a.d. Predrag Ćulibrk potpisali su Sporazum o saradnji kojim se najboljim studentima u Srbiji, stipendistima Fonda, pruža priliku da steknu iskustvo i znanje kroz stručnu praksu u ovoj kompaniji, uz mogućnost kasnijeg zapošljavanja.

Predrag Ćulibrk i Alisa Marić potpisuju Sporazum o saradnji
Predrag Ćulibrk i Alisa Marić potpisuju Sporazum o saradnji

Fond za mlade talente nalazi se pod okriljem Ministarstva omladine i sporta i na godišnjem nivou stipendira i nagrađuje više od 2.400 učenika srednjih škola i studenata. Od osnivanja u avgusta 2008. godine do danas Fond je, kroz 16 raspisanih i realizovanih konkursa, stipendirao i nagradio preko 10.800 studenata i učenika srednjih škola, a za te namene država je izdvojila preko dve milijarde i osam stotina miliona dinara. Fond za mlade talente nastoji da kroz saradnju sa značajnim institucijama i uspešnim kompanijama stipendistima omogući niz dodatnih pogodnosti koje im mogu pružiti značajnu podršku u daljem školovanju i stručnom usavršavanju.

Ministarka Marić istakla je da je vrlo zadovoljna uspostavljenom saradnjom između Fonda za mlade talente i najuspešnije domaće telekomunikacione kompanije, koja je 15 godina lider u oblasti fiksne i mobilne telefonije, interneta i multimedija.

“Fond za mlade talente zaslužuje svaku podršku, jer je to pravičan fond gde je uspeh u školovanju jedini parametar za učešće. Postavljen je na zdravim temeljima sa jasnim ciljem – podrške mladima. Ovim poručujemo da je znanje moć i da treba da predstavlja društveni model kojem treba težiti, i da je svaka pomoć dobrodošla. Podrška Telekoma je posebno dragocena, jer oblast koju pokriva ova kompanija: fiksna i mobilna telefonija, telekomunikacije, internet, multimedija, svakako predstavlja oblast budućnosti, i otvoriće nove horizonte stipendistima Fonda”, rekla je Alisa Marić.

Generalni direktor Telekom-a a.d. Predrag Ćulibrk istakao je da je kompanija na čijem je čelu, lider na polju društveno odgovornog ponašanja:

“Širom ćemo otvoriti vrata stipendistima Fonda za mlade talente i pružićemo im priliku da svoja teoretska znanja unaprede kroz stručnu praksu, putem koje će upoznati moderne tehnologije i savremene poslovne procese. Na taj način vidimo perspektivu da ih privučemo da rade u našoj kompaniji”,  istakao je Ćulibrk.

Svečanom potpisivanju prisustvovali su Goran Petković, državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede, Ivanka Popović, prorektor za nauku Univerziteta u Beogradu, Gordana Predić, državni sekretar u Ministarstvu kulture, i Jelica Protić, član stručne komisije Fonda za mlade talente, kao i pomoćnica ministra za omladinu Snežana Klašnja i pomoćnica ministra za upravljanje projektima u Ministarstvu omladine i sporta Zagorka Petrović.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

One thought on “Sporazum Telekoma Srbije i Ministarstva omladine i sporta

Comments are closed.