Spotify planira novu funkciju  

S obzirom na to da Google Play Music više ne postoji, gigant za onlajn pretragu zasnovan na Mountain Viewu nada se da će većina korisnika preći na YouTube Music.

PCPress.rs Image

Sjajna vest za korisnike Android Auto-a

Neki bivši korisnici GPM sada traže alternativu – Nepotrebno je reći da je Spotify jedan od njih, a kako se ispostavilo, matična kompanija je spremna da dočeka sve razočarane Google Play muzikom, ne samo postojećom linijom funkcija već i novim mogućnostima. Mnogi bivši korisnici GPM-a koji su odbili prelazak na YouTube Music vlasnici su velikih muzičkih biblioteka koje žele da slušaju lokalno, bez potrebe za pretplatom, koja bi takođe otključala mogućnosti strimovanja. Google u početku nije nudio ovu opciju na YouTube Music-u, a korisnici su bili prisiljeni da plaćaju pretplatu čak i ako su želeli da slušaju muziku koju su već kupili i koja je bila uskladištena na njihovim uređajima.

Kompanija je na kraju rešila ovaj problem dodavanjem besplatnog nivoa na YouTube Music.

Pročitajte i:  Spotify uvodi pretplatu samo za audio knjige

Spotify zna da nisu svi veliki ljubitelji striminga muzike i za mnoge je neophodno da im se dozvoli da slušaju sopstvene biblioteke, zbog čega kompanija navodno razvija podršku za lokalne datoteke na uređaju na Androidu, što znači da bi korisnicima bilo omogućeno da slušaju muziku koja se čuva na njihovim pametnim telefonima. Ranije je ova funkcija bila dostupna samo na desktopu, a korisnici su sinhronizacijom mogli da dobijaju muziku na svojim mobilnim uređajima, ali mnogi su se žalili da ta funkcija nije baš pouzdana. Dakle, Spotify želi da olakša korisnicima da slušaju muziku koju poseduju, nešto što je nekadašnje korisnike Google Play muzike veoma zanimalo u poslednje vreme.

Funkcija je trenutno u fazi izrade, ali trebalo bi da očekujete da će biti brzo dostupna, jer Spotify očigledno želi da iskoristi razočarenje korisnika zbog YouTube Music-a.

Izvor: Autoevolution

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,