BIZIT plus

HBO Max dobija 4K strimovanje

Kada je Warner Bros sredinom novembra najavio da će Wonder Woman 1984 biti dostupan na HBO Maxu istog dana kada se premijerno prikazuje u odabranim bioskopima, niko nije mogao da poveruje da će do toga zaista i doći. To nije bilo jer će premijera filma doći praktično u naše dnevne sobe, već zbog toga što je u tom trenutku 1080p bila najveća rezolucija na servisu. Ispostavilo se da će zapravo prikazivanje ovog filma naterati autore da poboljšaju aplikaciju i uvedu 4K rezoluciju strimovanja.

hbo max 4k striming

Wonder Woman 1984 u 4K rezoluciji

WarnerMedia je da će se Wonder Woman 1984 strimovati na HBO Maxu u 4K. Film će takođe podržavati Dolby Vision, Dolby Atmos i HDR10. Stream od 4K biće dostupan na Apple TV 4K, Amazon Fire TV Stick 4K, Amazon Fire TV Cube / 4K Fire TV Edition pametnim televizorima, Chromecast Ultra, AT&T TV i podržanim Android TV uređajima. Na spisku, naravno, nedostaje Roku. HBO Max ostaje nedostupan na Rokuovoj platformi, jer dve strane i dalje ne mogu da postignu dogovor da ga stave tamo. HBO Max je dostupan na Xbox i PlayStation konzolama, ali čini se da će podrška za 4K morati da sačeka na tim uređajima.

Pročitajte i:  HBO Max uskoro menja ime u Evropi

Rediteljka Patty Jenkins podstakla je gledaoce da „pronađu najveći ekran najkvalitetnijeg kvaliteta“ koji mogu dok gledaju film.
Ovo je sam početak, a HBO Max će „proširiti ove mogućnosti na druge filmove i TV serije, kao i podršku za dodatne uređaje, tokom 2021. godine“. Zaista se nadamo da WarnerMedia ubrzava taj vremenski raspored koliko god može. Konkurenti poput Disney+, Netflixa, Amazon Prime Video-a i drugih već rade na 4K zbog ljubitelja filmova i serija.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: