BIZIT plus

Spotify sada transkribuje podkastove

Automatski generisani transkripti vaših omiljenih podcasta su jedna od novih funkcija koje dolaze u Spotify

PCPress.rs Image

U četvrtak je aplikacija za muziku i podkast najavila mogućnost čitanja vremenski sinhronizovanih transkripata epizoda kako biste mogli da čitate dok slušate.

Aplikacija za muziku i podkaste se u poslednje vreme intenzivno bavi novim funkcijama. Pored transkripcija podkasta, Spotify je takođe najavio prevođenje glasa na različite jezike zasnovano na veštačkoj inteligenciji, delio liste pesama „Jam“ za slušanje sa prijateljima u realnom vremenu i „dnevnu listu“ koja se razvija tokom dana u skladu sa vašim navikama slušanja. Zajedno sa transkripcijom podkasta, ove nove funkcije su dizajnirane da sadržaje Spotify-a učine pristupačnijim i privlačnijim – posebno zato što je vaša pažnja vredna roba za aplikaciju.

Spotify podcast transkripti biće dostupni i besplatnim i premium korisnicima širom sveta u narednim nedeljama i radiće sa „milionima epizoda“.

Ako volite da čitate zajedno, nemate slušalice ili jednostavno ne želite da budete sigurni da nećete propustiti reč, evo kako da je koristite. Još nije uživo, tako da nismo imali priliku da sami eksperimentišemo sa njim, ali prema najavi Spotify, prilično je jednostavno. Kada slušate epizodu podkasta, pomerite nadole „Prikaz sada se reprodukuje“ prema dnu, koji će prikazati pregled transkripcije u akciji. Dodirnite gornji desni ugao pregleda da biste proširili karticu na ceo ekran. Ova funkcija će isticati reči dok se izgovaraju, tako da možete da slušate i čitate sinhronizovano.

Pročitajte i:  YouTube na udaru: Spotify dobio muzičke spotove

Izvor: mashable

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,