BIZIT plus

Jim Ryan, šef Sony PlayStationa, odlazi u penziju u martu 2024. godine

Kompanija je lansirala PlayStation 5 pod njegovim vođstvom tokom pandemije.

PCPress.rs Image

Sony je isporučio 3,3 miliona PS5 jedinica

Jim Ryan, predsednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainment-a, povlači se u martu 2024. godine. Izvršni direktor je naveo da mu je sve teže da uskladi svoj privatni život u Velikoj Britaniji sa poslom koji se nalazi u SAD-u. Ryan je bio deo Sony Interactive Entertainment-a od 1994. godine, pre nego što je prvi PlayStation lansiran širom sveta. Ryan je pomogao da se uspostavi prisustvo kompanije u Evropi. On je obavljao različite funkcije pre nego što je konačno imenovan za izvršnog direktora ovog odeljenja 2019. godine.

Sony Interactive Entertainment je lansirao PlayStation 5 pod Ryan-ovim vođstvom. Iako je kompanija imala problema sa proizvodnjom dovoljno konzola tokom vrhunca pandemije zbog nedostatka komponenti, konačno je uspela da poveća proizvodnju i zadovolji potražnju.

U prvom kvartalu 2023. godine, Sony je isporučio 3,3 miliona PS5 jedinica, čime je ukupan broj prodatih konzola dostigao 41,7 miliona. Kenichiro Yoshida, izvršni direktor Sony-a, pohvalio je Ryan-a zbog “nadgledanja lansiranja PlayStation-a 5 usred globalne pandemije”. On je istakao da uređaj sada ide “putem da postane najuspešnija konzola Sony Interactive Entertainment-a do sada.”

Pročitajte i:  PlayStation uvodi prijavu putem sigurnosnog ključa

Od 1. aprila 2024. godine, Hiroki Totoki će privremeno preuzeti funkciju izvršnog direktora SIE-a. On će tu ulogu preuzeti pored svojih funkcija kao predsednika, glavnog operativnog direktora i glavnog finansijskog direktora Sony Group Corporation-a. Kompanija je navela da će sarađivati sa svojim menadžmentom kako bi “pomogla u definisanju sledećeg poglavlja budućnosti PlayStation-a” i kako bi pronašla sledećeg lidera za Sony Interactive Entertainment sektor.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: