Srpski startap Frame prodat za 165 miliona dolara

Srpsko-američki startap Frame, otkupljen je od strane američke softverske cloud kompanije Nutanix. Kako navodi SDX Central, i kako stoji u SEC podnesku, Frame je prodat za cifru od 165 miliona dolara, što je najvrednija akvizicija jednog startapa iz Srbije. Kako je osnivač i CEO Frame-a, Nikola Božinović objavio, akvizicija će biti finalizovana do kraja ovog meseca, tako da postoji mogućnost da će finalni dogovor odstupati od trenutno dostupnih informacija.

PCPress.rs Image

Kompanija Nutanix je softverska cloud computing kompanija osnovana 2009. godine. U 2016-oj su izašli na berzu, a sada se vrednuje oko 9 milijardi dolara. Frame je jedan od lidera u oblasti cloud softvera, a svojim proizvodima omogućava mnogim svetskim organizacijama prebacivanje desktop aplikacija i softverskih alata u cloudKako je objavljeno u zvaničnom saopštenju Nutanixa, spajanjem dve kompanije će korisnicima biti obezbeđena prva do sada, “multi-cloud desktop-as-a-service platforma”.

Frame-ovi servisi će biti dostupni nakon finalizovanja akvizicije na third-party cloudima AWS-a i Azure-a, dok će detalji o dostupnosti na Nutanix Xi Cloudu i Google Cloud Platformi biti objavljeni kasnije.

Pročitajte i:  Infolab LIS

Kako je Nikola Božinović objasnio u svom postu na Mediumu, kod Nutanixa su prepoznali duboko razumevanje VDI-a (virtuelne desktop infrastrukture koju razvijaju i jedna i druga kompanija) i sjajnu inženjersku kulturu, ali odluku o akviziciji je ipak presudilo nešto drugo. “Dve stvari su istinski oblikovale moje poglede i ubedile su me da je Nutanix nešto posebno: jasan fokus na kulturu i duboko razumevanje emocionalnih aspekata customer engagementa”, rekao je Božinović.

Izvor: Startit.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,